JINHA Muhabiri Canözer tahliye edildi

Tutuklu JINHA Muhabiri Canözer tahliye edildi. Adliye önünde duruşma öncesi konuşan Can Dündar, "Bir gazetecinin içeride olması hepimizin tutsak olduğu anlamına geliyor" dedi.

Tutuklu JINHA Muhabiri Beritan Canözer'in Diyarbakır Adliyesi'ndeki ilk duruşması bugün görüldü. 19 Aralık 2015 tarihinden bu yana tutuklu olan Canözer'in duruşmasına gazeteciler Can Dündar, Fatih Polat, Fehim Işık ve Ceyda Karan başta olmak üzere haber nöbeti ekibinden de çok sayıda gazeteci ve HDP milletvekilleri Nursel Aydoğan ile Ziya Pir katıldı.

Adliye önündeki basın açıklamasında konuşan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, gazeteciler olarak birbirlerinin sesine ve soluğuna ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. "Bir gazetecinin içeride olması hepimizin tutsak olduğu anlamına geliyor. Bu meslek onurumuzdur, Beritan davasına biz de şahidiz demeye geldik" diyen Dündar, "Bize destek olanlara şükran borcumuz var" ifadesini kullandı.

TAHLİYE

Mahkemede ilk olarak savcılık tarafından tahliye istendi. Ardından mahkeme heyeti kararı oylayarak Canözer'in tahliyesine karar verdi.