GÖRÜNTÜLÜ

‘Kadın özgürlük mücadelemiz kazanacak’

MLKP Şehit Serkan tabur komutanlarından Hevî Sarya, 8 Mart’ta mücadelenin tüm alanlarında kadınların tek yürek olduğunu söyledi.

MLKP Şehit Serkan tabur komutanlarından Hevî Sarya, 8 Mart’ta mücadelenin tüm alanlarında kadınların tek yürek olduğunu söyledi.

MLKP Şehit Serkan tabur komutanlarından Hevî Sarya, Şeddadê’den verdiği mesajda kadın özgürlük mücadelesi yürüten tüm kadınları selamlarken, 8 Mart gününün mücadelenin tüm alanlarında kadınların tek bir yürek olduğunu belirtti.

8 Mart’ta alanlarda, cephelerde, özgür alanlarda, mevzi başında, silah başında olduklarını söyleyen MLKP Şehit Serkan tabur komutanlarından Hevî Sarya, “Partimizin tüm cephelerinde kavganın tüm alanlarında kadın yoldaşlar olarak tek bir yürek, tek bir akıl olarak varız. Ve bu birlikte partimiz ve şehitlerimiz var" dedi.

8 Mart'ta hem coşkulu, hem de öfkeli olduklarını söyleyen Sarya, şunları belirtti: "8 Mart’ı coşkuyla ve öfkeyle kutlayacağız. Yürüttüğümüz mücadele yeni zaferlere gebe. Faşizme, kapitalizme, karşı duyduğumuz öfkeyi yeni zaferlere dönüştüreceğiz. 2016 yılı, adalet eşitlik, özgürlük yılı olacak.

Türkiye’de devrim mücadelesi yeni bir eşikte, büyüyen bir sokak hareketi, Bakur’da gelişen öz savunma direnişini destekleyen, kendi alanlarında büyüten bir süreç olacaktır. Kürt kadınları başta olmak üzere halklarımız önemli kazanımlara imza atıyorlar. YPS JIN kadın özgürlük mücadelesi için önemli ve halk öz savunması anlamını taşıyor.

YPS JIN’de savaşan özgürlük savaşçılarını selamlıyoruz. Onların yanındayız. Rojava mevzilerinde silahımızı düşmana sıkarken onların direnişini selamlıyoruz. Kadın özgürlük mücadelesini büyüten, geliştiren tüm kadınları selamlıyorum.


Kadın devrimimiz kazanacak. Kadın özgürlük mücadelemiz kazanacak. Sömürgeci faşizm yenilecek. Biz kazanacağız."