Kadın tutsaklar Kürdistan’daki katliamları kınadı

Gebze M Tipi Kadın Cezaevi'nde bulunan tutsaklar, Kürdistan'daki katliamları kınayarak, halkın direnişinin yanında olmak için cezaevinde ses çıkarma eylemlerine başladıklarını bildirdi.

Gebze M Tipi Kadın Cezaevi'nde bulunan 63 kadın tutsak Kürdistan'daki katliamları cezaevinde ses çıkararak protesto etti. Kadınların çıkardıkları gürültü eylemine karşı cezaevi idaresi ise soruşturmalar açmaya başladı. Yazdıkları mektupta eylemlerini anlatan kadın tutsaklar, "Dönemin direniş ruhu ile halkımızı selamlıyoruz" diyerek, katliamları kınadı. Kürdistan'da yaşanan vahşete sesiz kalmadıklarını yazan kadın tutsaklar, "Halkımızın haklı direnişini destekliyoruz. Son bir haftadır halkımıza yönelik yapılan zulme karşı, halkımızın direnişinin yanında olduğumuz göstermek için kapı mazgallarına vurarak ses çıkartıyor ve slogan atıyoruz" bilgisini paylaştı. 

En son Cizre'de yapılan katliamı kınamak amacıyla sürekli gün içerisinde kapı mazgallarına vurarak slogan eşliğinde protesto eylemleri gerçekleştirdiklerini yazan tutsaklar, eylem önccsi de 3 gün açlık grevi eylemi yaptıklarını anlattı. Kadın tutsaklar, "Cezaevi idaresi vicdani ve demokratik eylemimize karşı attığımız her slogan ve gürültü için tek tek soruşturma açtı. Açlık grevi içinde ayrıca soruşturma açtı!" bilgisini verdi. 

Kadın tutsaklar ayrıca Kobanê inşasına katkı sunmak için 4 bin TL para desteğinde bulunduklarını paylaştı.