Kadın tutsaklar tek tip elbiseye karşı direnecek

Gebze Kadın Kapalı Cezaevi'ndeki kadın tutsaklar, cezaevlerinde hayata geçirilmek istenen tek tip elbise uygulamasına karşı direneceklerine dikkat çekti.

Gebze Kadın Kapalı Cezaevi'nde bulunan 78 kadın tutsak, cezaevlerinde uygulamaya konulmak istenen tek tip elbise uygulamasına ilişkin İHD Amed Şubesi'ne mektup göndererek, duyarlık çağrısında bulundu. Kadınlar, tek tip kıyafet uygulamasına karşı direnişlerinde kararlı olacaklarının altını çizdi. PAJK ve PKK'li kadın tutuklular, gönderdikleri mektupta tek elbise uygulamasına karşı şu açıklamayı yaptı:

"AKP faşizminin uzun bir süredir toplum üzerinde uyguladığı baskı ve sömürünün raddesi toplumsal sorunları her geçen gün derinleştirmektedir. AKP devletinin ülke siyaseti her anlamda uyguladığı insanlık dışı söylem ve gündemleri içermektedir. Hiçbir politik söylem ve eylem toplumu içerisinde bulunduğu durumdan çıkarmamakta, aksine kaos her geçen gün şiddetlenmekte, ülke adeta uçurumun kıyısına sürüklenmektedir. Şu anda ülkede ne iç ne de dış hukukun hiçbir işlevinin olmadığı, evrensel hukukun da yerle bir edildiği, tamamen kendi hanedanlığını kurup bütün toplulukları hanedanlığına kurban etmektedir.

Teklik politikasıyla hiçbir ulusu tanımayıp ve yok sayan, düzmece bir 'darbe' kalkışmasıyla kendi saltanatını garanti altına almaya çalışmıştır. Böyle bir zihniyet hızını alamayıp tüm faşist ve tekçi politikasıyla yandaşları olan 'FETÖ'cülere karşı yönelimi gerçekdışı bir kamuflaj olup, aslında amaç tamamen PKK-PAJK tutsaklarına yönelik yasa ve tasarılar çıkartmaktır. İnsanlık dışı uygulamalarla özelde pilot bölge olarak seçilen birkaç bölge cezaevi üzerinde uygulayıp, sindirme ve teslim olma politikasını yürütmektedir. Tek tip elbise dayatması AKP faşizminin pervazsız ve köhnemiş zihniyetinin geldiği düzeyi açıkça göstermektedir.

Bu kirli politikaları boşa çıkaracak irade ve azmimizin olduğu, 12 Eylül faşist darbeye karşı verilen mücadelenin takipçileri ve direnişçileri olacağımızı belirtip, tek tip elbise dayatmasını kabul etmeyip, 'Bedeli ne olursa olsun' bu uygulamaya karşı sonuna kadar direneceğiz. Ve hiçbir şekilde kabul etmeyeceğiz. Bir kez daha yineliyoruz. Tabutumuz dahi çıksa tek tipleşmeyeceğiz. Hiçbir onursuzluğu kabul etmeyeceğiz.

Sizlerin aracılığıyla sesimizi tüm dünyaya ve kamuoyuna duyurmak istiyor, kimlik ve vicdan sahibi herkesi zindanlarda yaşanan vahşete karşı duyarlılık göstermeye çağırıyoruz."