Kadın tutsaklara tehdit

Gebze Kadın Kapalı Cezaevi'nde bulunan PAJK'lı tutsaklar, son günlerde cezaevindeki baskının arttığına dikkat çekerek, gardiyanların 'Devletin gücünü göreceksiniz' şeklinde tehditler savurduğuna işaret etti.

Gebze Kadın Kapalı Cezaevi'nde bulunan PAJK'lı tutsaklar görüşçüleri aracılığı ile yaptıkları bilgilendirmede, cezaevinde son iki haftadır baskıların had safhaya ulaştığını aktardı.

Cezaevinde görev yapan A.A., Ü.H.A. ve S.I. isimli gardiyanların koğuşlara girerek tutsakların yetiştirdiği çiçeklere el koyduğunu belirten kadın tutsaklar, "Sıcak suyumuz keyfi olarak kesiliyor bizde buna tepki gösterince söz konusu kadın gardiyanlar da 'Bundan sonra devletin gücünü göreceksiniz. Biz size istediğimiz gibi davranabiliriz' şeklinde tehditler savurdular" dedi.

Süresiz dönüşümlü açlık grevinde olan tutsakların, revire ve görüşe giderken sürekli sözlü tacizlere maruz kaldığı, Diyarbakır'dan sürgün edilen 5 kadın tutsağın ise elleri kelepçeli ve erkek gardiyanlar eşliğinde ince arama dayatmasına maruz kaldığı da aktarılan bilgiler arasında.