'Kadınlar infaz ve taciz-tecavüz politikasına boyun eğmeyecek'

KJA, devlet güçlerinin örgütlü kadınları hedef alarak infaz ettiğine dikkati çekerken, çıplak aramanın da taciz ve tecavüz politikasının parçası olduğunu belirtti. KJA, kadınların bu zihniyete karşı boyun eğmeyeceği mesajını verdi.

Özgür Kadın Kongresi-Kongreya Jinên Azad (KJA) Türkiye Kadın Koordinasyonu, Kürdistan'daki kadın katliamları ve batıda kimlik sorma bahanesi ile kamuya ait alanlarda dahi kadınlara dayatılan çıplak arama uygulamalarına ilişkin açıklama yaptı.

'ÖRGÜTLÜ KADINLAR HEDEF ALINARAK İNFAZ EDİLİYOR'

Yazılı açıklama yapan KJA, örgütlü kadınların devlet güçlerince direkt hedef alınıp infaz edildiği belirtti. "Kürdistan'da çocuk, bebek, kadın, erkek, yaşlı demeden sivil insanlar katledilmektedir" denilen açıklamada, "Diğer taraftan gözaltı ve tutuklamalar, siyasetin önünün tümüyle kapatılması anlamındadır. Tüm hukuksuzluğun dayatıldığı ülkede tüm demokratik kurumlar ve kişiler hedef haline getirilmiştir. Bu sadece Kürt halkına dair açılan bir savaş değildir, bu Türkiye'deki tüm halklara ve haklara dair açılan bir savaştır" diye kaydedildi.

'ÖRGÜTLÜ VE BİLİNÇLİ KADIN İKTİDARI KORKUTUYOR'

Açıklamada, çıplak aramanın devletin yıllardır özellikle karakollarda, gözaltı sırasında ve cezaevlerinde kadınlara karşı uyguladığı taciz ve tecavüz politikasının bir parçası olduğuna dikkat çekilirken, "Şimdi ise, keyfi olarak kimlik sorma bahanesi ile alanlarda ve kamuya ait yerlerde özellikle kadınlara dayatılıyor. İktidarın en büyük korkusu, örgütlü ve bilinçlenen kadın" vurgusunda bulunuldu.
Eril zihniyetle hareket eden devlet ve devlet güçlerinin insan hakları ihlallerini had safhaya ulaştığının belirtildiği açıklamada, "Hem psikolojik şiddet hem de fiziksel işkenceye dönüşen çıplak arama dayatması insan haklarının tümüyle ihlal edilmesi, ileri demokrasi diye övünülen bu sistemin eril kafaların antidemokratik, yıllardır var olan işkenceci tutumudur" denildi.

'ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİZ!'

Açıklamada, Kürdistan'da kadınları katleden zihniyetin, metropollerde örgütlü kadınlardan başlayarak tüm kadınları sindirmek amaçlı çıplak arama dahil, fiziki şiddetle her türlü uygulamayı meşrulaştırmaya çalıştığı ifade edildi.
KJA, açıklamasının sonunda şöyle dedi: "Bizler, kadınlara yönelen bu taciz ve tecavüz politikası ile uygulamalara asla boğun eğmeyeceğimizi, kadına yönelen şiddeti her boyutları ile direnerek özgürlük yolunda kazanımlarımızı büyüteceğimizi iletiyoruz. Kadına yönelen DAİŞ zihniyetine sahip devletin çıplak arama, taciz, tecavüz ve kadına yönelen şiddetini direnerek yok edeceğimizi, bu zihniyete karşı onurlu direnişimizi yükselteceğimizi iletiyoruz."