Kadınlar Van’da komployu protesto etti

Uluslararası komplonun yıldönümü Van’da KJA öncülüğünde yapılan basın açıklamasıyla protesto edildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun yıldönümünü protesto etmek amacıyla KJA İpekyolu Kadın Meclisi öncülüğünde eski itfaiye garajında bir araya gelen kadınlar, “Özyönetim ve özsavunma direnişiyle 15 Şubat komplosunu boşa çıkararak kendimizi de, Önderliğimizi de özgürleştireceğiz” pankartı açarak “Bijî Serok Apo” ve “Biji Berxwedana Cizîrê” sloganları attı.

Basın açıklamasına DBP Van İl Eş Başkanı Caziye Duman,  HDP İl yöneticileri, Van MEYA-DER Eş Başkanı Neriman Urar, Kurdi-Der Eş Başkanı Filiz Emek, TUYAD-DER Eş Başkanı Aynur Bağış, Barış Anneleri İnisiyatifi,  DBP-HDP İlçe örgütleri ve halk katıldı.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı basın açıklamasında konuşan DBP İpekyolu İlçe Yöneticisi Elif Acar, 17 yıl önce tüm Kürtleri hedef alan uluslararası komplonun ilk anda bedenlerini ateş topuna çeviren yiğit Kürt kadınları ve gençleri tarafından sonuçsuz bırakıldığını söyledi. Komplonun daha ilk günlerinde milyonlarca Kürdün Önderliği'nin etrafında çember oluşturduğunu hatırlatan Acar,  “17. yılına girdiğimiz bu uğursuz günde bir kez daha başta ‘Güneşimizi karartamazsınız’ eylemlerinde kahramanca canlarını feda eden şehitlerimizi minnetle anıyor, bu 17 yıl boyunca komplonun boşa çıkarılması için hiçbir fedakarlıktan geri durmayan halkımızı saygıyla selamlıyoruz” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın İmralı'da geliştirdiği özgürlük felsefesiyle tüm halkların eşit ve özgürce bir arada yaşanmasının yolunu gösterdiğini kaydeden Acar, “Bugün de Kürt Halk Önderi'nin fiziki özgürlüğü için tüm halkımızı bugüne kadar yürüttüğü mücadelesini daha da yükseltmeye çağırıyoruz. Unutulmamalıdır ki, komplocu güçler tarih boyunca Kürtleri sürekli önderliksiz bırakarak kültürel ve fiziki soykırımın her türlüsünü Kürt halkına reva görmüşlerdir. Ancak bu defa emellerine ulaşamayacaklardır” diye konuştu.

Rojava Kürdistan’ında gerçekleşen halk iktidarının komployu boşa çıkarmanın en açık ifadesini olduğunu vurgulayan Acar konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu komplocu güçlere verilen en iyi cevaptır. Demokratik özerkliği tüm Kürdistan’da sistem haline getirmek Kürt Halk Önderinin tarihi emeğine en iyi yanıt olacaktır. Bu vesileyle Zilanların, Viyanların, Saraların, Sevelerin şahsında tüm kadınların bir kez daha örgütlülüğünü en üst düzeye çıkararak 2016 yılında özgür önderlikle özgür Kürdistan’ı tüm ezilenlerin özgürlük umudu haline getirmeye çağırıyor, bir kez daha komplocu tüm güçleri nefretle kınıyor ve özgür yaşam mutlaka direnenlerin eliyle gerçekleşecektir.”

Açıklamanın ardından kitle ‘Bijî Serok Apo’ sloganları atarak dağıldı.

...