Kadınlardan ortak mücadele çağrısı

Kadın Özgürlük Meclisi (KÖM), "Bu suça ortak olmayacağız" bildirisine imza attıkları gerekçesiyle tutuklanan Meral Camcı ve Esra Mungan ile tüm tutsak kadınlar için Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Kadın Özgürlük Meclisi (KÖM), "Bu suça ortak olmayacağız" bildirisine imza attıkları gerekçesiyle tutuklanan Meral Camcı ve Esra Mungan ile tüm tutsak kadınlar için Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada "Yaşamı ve özgürlüğümüzü örgütlüyor barışa ses veriyoruz" pankartı açıldı.

Açıklamaya HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, KJA Koordinasyonu üyeleri Sebahat Tuncel ile Ceylan Bağrıyanık'ın yanı sıra çok sayıda kadın katılım sağladı. Kadınlar adına basın metnini okuyan Gülsüm Ağaoğlu, devletin savaş suçlarına ortak olmak istemeyen akademisyenlerin cadı avına tabi tutularak tutuklandığını kaydetti. Ülkenin her köşesinin yarı açık bir hapishaneye dönüştürüldüğünü ifade eden Gülsümn Ağaoğlu, "Dışarıda olan bizlerin de görünmez duvarlarla, ablukalarla kuşatıldığı bugünlerde içeridekilere sevgilerimizi ve dayanışma duygularımızı iletiyoruz" dedi. 

"Barış ve müzakere sürecinde ortak sözümüzü ve irademizi açığa çıkarmak, barışın toplumsallaşmasını ve kalıcılaşmasını sağlayacak mekanizmalar oluşturmak için yola çıktık" diyen Ağaoğlu gelinen süreçte barış taleplerinin suç kapsamına alındığına dikkat çekti.

Kadınlar olarak yılmadıklarını ve susmadıklarını kaydeden Gülsüm Ağaoğlu son olarak şu ifadelerde bulundu: "Barışta ısrar ediyoruz. AKP ve Sarayı, başta Kürt halkı olmak üzere tüm bölge halklarına gerçekleştirdiği katliam ve uyguladığı bilinçli sürgün politikasından derhal vazgeçmeye, müzakere koşullarını sağlayarak, 'çözüm sürecine' geri dönmeye, Ortadoğu'da süregiden savaştan her düzlemde elini çekerek barışın onarılması için sorumluluk almaya çağırıyoruz. Tüm kadınları bu çağrının takipçisi olmaya ve ortak mücadeleye davet ediyoruz."

Açıklamanın ardından akademisyenlere destek olmak amacı ile İHD İstanbul Şubesi de basın açıklaması gerçekleştirdi. Özgürlük Nöbetine ziyaretler gün boyu devam ederken Arzela Kültür Merkezi'ne bağlı müzik grubu da şarkılarını seslendirdi.