Kampanyamız faşizme karşı mücadelede yeni bir aşamadır

Tevgera Jinen Azad (TJA) Öcalan üzerindeki tecrit ve kadınlara yönelik şiddete karşı kampanya başlatıyor. TJA aktivisti Taşdemir, kadınları kampanya da yer almaya çağırdı.

TJA’nin “Tecrit kaybedecek, özgürlük kazanacak” “Kadın soykırımını durduracağız, yaşamı özgürleştireceğiz” sloganları ile yürüteceği kampanya 3 Ağustos’ta Batman’da start verecek. Kampanya, Kadına karşı şiddetle mücadele günü olan 25 Kasım’e kadar sürecek.

TJA aktivisti Nihayet Taşdemir, kampanyanın amacını ve anlamını ANF’ye değerlendirdi.

‘START BATMAN’DA VERİLECEK’

Êzidîlere uygulanan katliamın yıldönümü olan 3 Ağustos’ta kampanyalarının startını vereceklerini belirten Taşdemir, “Kadın soykırımını durduracağız, yaşamı özgürleştireceğiz” sloganı ile gerçekleşecek kampanyanın Batman’da başlatılacağını söyledi.

Taşdemir, fuhuş çetelerinin Batman’da aktif rol oynaması, cinsel saldırıların artmasının kampanya startını Batman’da vermelerinde belirleyici olduğunu ifade etti. Kampanyalarının çeşitli eylem ve etkinliklerle Türkiye’nin dört bir yanında devam edeceğini aktaran Taşdemir, “Eylem ve etkinliklerimiz tüm kadın bileşenleri ile birlikte ‘Kadına karşı şiddetle mücadele günü’ olan 25 Kasım’a kadar sürdürülecek” dedi.

‘TÜRKİYELİ KADINLARLA DAYANIŞMA İÇERİSİNDE YÜRÜTECEĞİZ’

Taşdemir, Türkiye ve Kürdistan’ın çeşitli illerinden gerçekleşecek olan kampanyalarının İzmir, İstanbul, Ankara, Adana, Amed, Van, Batman, Muş, Ağrı, Iğdır ve Mardin’de yoğunlaşacağını belirtti.

Kampanyanın TJA ve TJA bileşenleri tarafından örgütlendirildiğini açıklayan Taşdemir, kadına karşı şiddet ve Türkiye’deki kadın katliamlarına karşı duyarlılığı bulunan Türkiyeli kadın örgütleri ile de dayanışma ve iletişim içerisinde olduklarını dile getirdi.

‘TECRİT BİR KADIN SORUNU OLARAK ÖNE ÇIKIYOR’

Kampanyalarının kadına şiddet ve Kürt halk önderi Öcalan üzerindeki tecrit olmak üzere iki ayak üzerinden yürüdüğünü belirten Taşdemir, kampanya gündemlerinin birbirinden kopuk olmadığını ve ayrı ele alınamayacağını ifade etti. Taşdemir, Kürt halk önderi Öcalan’a tecrit ile birlikte toplumda yaşanan kaos ve savaş ortamının en fazla da kadınları vurduğunu anımsatarak, tecrit ve kadına şiddet arasındaki ilişkiye işaret etti. Bu bağlamda, tecridin bir kadın sorunu olarak da öne çıktığını söyleyen Taşdemir, “Tecrit kaybedecek, özgürlük kazanacak” “Kadın soykırımını durduracağız, yaşamı özgürleştireceğiz” sloganlarının iç içe olduğunu ve birbirini tamamladığını kaydetti.

KADINLARA ÇAĞRI

Kadınların son 2 yılda her türlü saldırıya karşı direniş içerisinde olduğunu da kaydeden Taşdemir, bu kampanya ile birlikte yeni bir süreci başlattıklarını, kadınların kampanya da aktif rol alarak faşizme karşı direnişi büyütmesi gerektiğini vurguladı.