Kampüs Cadıları: Öz savunmaya devam edeceğiz

Ankara'da tacizci bir erkeğe karşı öz savunma yapan kadınlar, "Panikleyin, bu daha başlangıç" uyarısında bulundu.

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi bahçesinde dün bir araya gelen kadın öğrenciler, kadınları taciz ettiği gerekçesiyle Ersel Ç. isimli erkek öğrenciyi dövdü.

Kampüs Cadıları, konuya ilişkin "Panikleyin, çünkü bu daha başlangıç" başlığıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, erkek-devlet eliyle kadın düşmanlığının yaratıldığı ve buna karşı öz savunmanın hak olduğu belirtildi. Açıklamada, devletin kadına dönük cinayet, şiddet, taciz ve tecavüzün önüne geçmek bir yana, buna zemin hazırladığına, öz savunmanın kaçınılmaz olduğuna işaret edildi. 

'TACİZCİ, ŞİDDET UYGULAYAN TÜM ERKEKLER BİZDEN KORKSUN!'

"Artık kadınları kendilerinden başka koruyacak kimse kalmamıştır" vurgusunun yapıldığı açıklamada, ülkenin birçok yerinde aylardır öz savunma atölyeleri yaptıklarını kaydetti.

Kampüs Cadıları, kadınlara şiddet uygulamayan, tacizde bulunmayan ve eşitliğe uyumlu davranan erkeklerle dertlerinin olmadığını belirterek, şunları da ifade etti: "Aslında derdimiz kişilerden çok topyekûn sistemle. Kimseyi durduk yere, asılsız bir şekilde suçlayıp teşhir etmedik bundan sonra da etmeyeceğiz. Ama kadınları aşağılayan, taciz eden, şiddet uygulamaya çalışan tüm erkekler bizden korksun. Çünkü erkek egemenliğinin camını çerçevesini indirene kadar durmayacağız. Biz kadınları korumak yerine erkekliği yücelten adaletinizden de hiçbir beklentimiz yok artık. O yüzden erkekler; kadınları taciz etmemeyi, onlar üzerinde tahakküm kurmamayı, kadına saygı duymayı, onun kararlarını kabul etmeyi ve üzerinde hak iddia etmemeyi öğrenene kadar öz savunmamızı gerçekleştireceğimizi bir kez daha beyan ediyoruz."