GÖRÜNTÜLÜ

Kerkük'teki genç kadınlar: Erkek egemen zihniyete boyun eğmeyeceğiz

Kürdistan Yurtsever Genç Kadın Hareketi, Kerkük’te 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle bir seminer düzenledi.

8 Mart etkinlikleri çerçevesinde, Kerkük’ün İmam Kasım Mahallesi'nde bulunan Ala Kız Lisesi'nde düzenlenen seminere, çok sayıda liseli genç kadın katıldı. 

Seminere konuşmacı olarak katılan Şengê Hesen, "8 Mart biz kadınlar için yeniden doğuşu ifade ediyor” dedi.

8 Mart’ın dünya kadınlar günü ilan edilmesinin ağır bedelleri olduğuna dikkati çeken Hesen, "1857 yılında Amerika’da bir fabrikada direnen emekçi kadınlar, kadın erkek eşitliğini savundukları için yakılarak öldürüldüler. 127 kadın özgürlük ve eşitlik için kendisini feda etti. Genç kadınlar olarak onların anılarına sahip çıkmamız gerekiyor. Erkek egemen zihniyete boyun eğmemeliyiz” şeklinde konuştu. 

‘DEĞİŞTİRMEK İÇİN DAHA AKTİF OLALIM'

Konuşmasında Güney Kürdistan’da çokça yaşanan kadın katliamları ve intiharlarına değinen Hesen, “Güney Kürdistan'da kadınlar öldürülüyor, kendisini öldürüyor... Yürütülen siyaset erkek egemenlikçi zihniyetle yürütülen siyasettir. Bu siyaset kadın iradesini dikkate alacak bir siyaset değildir. Bu siyasi anlaşın buna tahammülü yok.

Onun için bu zihniyeti değiştirmemiz için daha aktif olmamız gerekiyor. Özellikle genç kadınlar olarak bize dayatılan geleneksel gericiliği reddetmeliyiz” diye konuştu.