KJA’dan Newroz çağrısı

KJA, tüm kadınlara Newroz alanlarına akma çağrısı yaptı.

Kongreya Jinên Azad (KJA) Newroz'a ilişkin çağrı açıklaması yaptı. Açıklamada, 8 Mart'ta kadınların alanlara çıkarak, erkek egemen zihniyete karşı özgürlükten yana tavrını ortaya koyduğunu belirtilerek, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde AKP hükümeti kadar kadınlara bu kadar saldıran bir hükümet olmadığı kaydedildi. Özellikle öz yönetim alanlarında kadınlara karşı soykırım politikası ile kadını yıldırma ve özgürlük mücadelesinden uzaklaştırmanın hedeflendiği vurgulanan açıklama şöyle devam etti: 

"Buna karşı tarihten bu yana çok iyi bilmekteyiz ki kadınlar her zamankinden daha fazla örgütlenerek bu soykırım politikalarını boşa çıkarmıştır. Zekiye Alkan'ın Diyarbakır Sur'larında yaktığı meşale bugün özyönetim alanlarında Sêwê'lerin Berjin'lerin ve nice kadın direnişçilerin elinde özgürlük ateşine dönüşmüştür. Bu özgürlük ateşi baharın gelişinin müjdecisi olan Newroz ateşiyle dalga dalga yayılarak tüm Kürdistan ve Türkiye'nin özgürleşmesi yolunda bir umut olacaktır.

Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan, Kürdistan ve Ortadoğu'da uygulanan vahşetin ve krizin halkaların özgürlük ve barış umutlarının önüne geçen boyutlarını öngörerek 'Emperyalist kapitalizmin ve despotik yerel işbirlikçilerinin tüm dünyaya dayattığı Neo liberal politikaların yol açtığı kriz, bölgemiz ve ülkemizde çok yıkıcı bir şekilde yaşanmaktadır' şeklinde yapmış olduğu çağrıda bunun önüne geçmenin acil bir müdahale ve müzakere süreciyle mümkün olabileceğini 2015 Newroz'unda ifade etmiştir. Fakat gelinen aşamada emperyalist ve faşist güçler bu çağrıya karşı savaşı ve şiddeti tırmandırmayı seçerek halkların özgürlük umudunun önüne bir kez daha geçmeyi hedeflemiştir. 

'Özgür Önderlik Özerk Kürdistan ve Demokratik Türkiye' şiarıyla gerçekleşecek olan 2016 Newroz'u Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın çağrılarını halkların bir kez daha alanlarda haykıracağı ve kadın öncülüğünde zaferle taçlandıracağı bir Newroz olacaktır. Bu gerçeklikten hareketle özgürlük umudunun yükseleceği inancıyla başta kadınlar olmak üzere tüm halkımızı Demirci Kawa'nın özgürlük tutkusuyla Newroz alanlarına akmaya ve mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz."