KJA: Özgürlük direnişimizi daha güçlü sahipleneceğiz

KJA Mardin aktivistleri siyasi soykırım operasyonlarını protesto için bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını okuyan KJA Mardin aktivisti Berfin Öztürk yılmadan direnişlerini daha güçlü kılacaklarını belirtti.

Mardin'de Kongreya Jinên Azad (KJA) aktivistleri  Amed KJA ve DBP Yerel Yönetimler Birliği'ne yönelik polislerin gerçekleştirdiği gözaltı ve tutuklamaları protesto için DBP Mardin İl binasında bir basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya HDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay, Artuklu Belediyesi Eş Başkanı Sevinç Bozan ve çok sayıda KJA bileşeni katıldı.

Bileşenler adına açıklamayı okuyan KJA Mardin Bilşeni Berfin Öztürk, KJA Amed binasına yapılan baskın sonrasında hiçbir gerekçe gösterilmeden 6 arkadaşlarının yanı sıra birçok parti yöneticisi ile yerel yönetimler arkadaşlarının gözaltına alınıp daha sonra tutuklandığını söyledi. Bunun hukuksuz ve kadını teşhir etmek isteyen zihniyeti kabul etmediklerini ifade eden Öztürk, "Bizler direnen kadın, özgür kadın şiarıyla asla korkmadan, yılmadan ve sinmeden özgürlük direnişimize her gün daha güçlü sahiplenerek devam edeceğiz" dedi.

Yapılan açıklamada sonrası artan taciz ve tecavüz vakalarına karşı hükümetin kan donduran açıklamalarına da dikkat çeken Öztürk, "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun 'Bir kereden bir şey olmaz' sözleri ile kadınlar olarak dehşete düştük" dedi.

Öztürk, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanını bir an önce istifa etmesi gerektiğini vurgulayarak, "bu sapık zihniyetin elini kadının ve çocuğun bedeninden çekmesi için topluma bir an önce duyarlılık ve vicdan çağrısı yapıyoruz" dedi. Açıklama alkışlar eşliğinde son buldu.