KJA Ramazanoğlu'nu istifaya, kadınları direnişe çağırdı

KJA'lı kadınlar AKP'nin cinsel istismarı aklamak isteyen bakanı Ramazanoğlu'nu protesto etti. Eylem sırasında polisler kadınlara, "Burası Rus devleti değil" ifadesini kullandı.

KJA Amed İl Koordinasyonu, AKP'li Ensar Vakfı'ndaki cinsel istismarı aklamaya çalışan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nu istifaya çağırdı. 
DBP Amed il binası önünden Koşuyolu Parkı'na yürümek isteyen kadınların eylemi, polis tarafından engellenmek istendi. Polislerin, KJA Amed İl Koordinasyonu Sözcüsü Zübeyde Zümrüt'e, "Burası Rus devleti değil, kadınlar yürüyüşte ısrarlıysa, devlet de her türlü müdahalede ısrarlıdır" ifadesini kullanması dikkati çekti.
Kadınlar, basın açıklamalarında, AKP'nin kadın mücadelesinden korktuğunu dile getirdi. DBP il binasının etrafını TOMA, zırhlı araç ve onlarca polisle saran polise rağmen, eyleme yüzlerce kadın katıldı. 

'ORTAÇAĞ DÖNEMİNİ ARATMIYORLAR!'

HDP Amed İl Eşbaşkanı Gülşen Özer de, AKP zihniyetinin cinsel istismarı engellemediğini, buna karşı çıkanları engellediğini belirterek yürüyüşe izin verilmemesini kınadı. KJA Üyesi Eylem Ceylan da, Türkiye'de Ortaçağ dönemini aratmayan politikaların geliştirildiğini ifade ederek, "Bu politikalarla kadını eve hapseden ve bedenlerini teşhir eden zihniyet akıl almaz yöntemlerle ilerlemektedir. Karşımızda kadınların mücadelesinden korkan zihniyeti görüyoruz. 'Bir kereden bir şey olmaz' diyen bakan tebrik edilmekte, tacize karşı verilen gensoru önergesi reddedilmektedir" diye konuştu. 
Erkek egemen sistemin kendini her türlü inkâr yöntemi ile sürdürdüğünü de belirten Ceylan, şunları söyledi: "Çünkü halklar, özgür kadınlar ve iradeli çocuklar, erkek egemenliği için büyük bir tehlikedir. Çocuklara tecavüz, cinsiyetçiliğin uygulaması ve çocuğun bedenini ele geçirme uygulamasıdır. Bu vahşete karşı ilk önce kadınların durması gerekirken, Sema Ramazanoğlu'nun açıklamaları dehşet vericidir." 
Ceylan, "Kadınlar demokrasi ve özgürlüğün ana sanatıdır. Kadının dışlandığı yaşam erkeğin yaşamıdır. Bu yaşam bir hiçtir, bu anlamsız yaşamı reddetmek bütün kadınların önceliği olmalıdır" diye ekledi.

BAKANA İSTİFA, KADINLARA DİRENİŞİ BÜYÜTME ÇAĞRISI

Ceylan, konuşmasının devamında, şu ifadeleri kullandı: "Kıyamet kopmuyorsa, çocuk tecavüzlerinde sessizlik hakimse daha da büyük felaketler ülkeyi bekliyor demektir. Sema Ramazanoğlu'nu üstlendiği misyonu reddetmeye ve istifaya çağırıyoruz. Kadınlar sessiz kaldıkça toplumsal yaşam körleşmeye devam eder. Sessizlik devam ederse, tarih bunların hesabını soracaktır."
Eylemde, tüm kadınlara mücadeleyi ve direnişi büyütme çağrısında bulunuldu.