KJA: Ramazanoğlu tecavüzcülere sahip çıkıyor!

KJA, Ensar Vakfı'na sahip çıkan Bakan Ramazanoğlu'na tepki gösterdi.

Özgür Kadın Kongresi-Kongreya Jinên Azad (KJA), Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'nun adı tecavüzle anılan Ensar Vakfı'na sahip çıkmasına ilişkin açıklama yaptı.

Yazılı açıklama yapan KJA, Sema Ramazanoğlu'nun, Ensar Vakfı'nı kurtarmayı ve savunmayı öncelikli gündemine alması kabul edilir bir yaklaşım değildir" diyerek, şunları kaydetti:

"Yine savcılık dava dosyası hakkında gizlilik kararı alınarak kamuoyundan saklanması, Ramazanoğlu’nun açıklaması ile hem Vakfı hem de tecavüzcüyü koruma altına alma olarak değerlendirmekteyiz. Eğer her bir kişi ve kurumun bir kez taciz ve tecavüzü normal gören açıklamaları olursa, Türkiye’de on milyonlarca bu tür olaya teşvik etmek anlamına gelir. Böylesi insanlık dışı bir olayda kamuoyunun karşısında bu tür açıklamaları yaralayıcı ve toplumdaki cinsiyetçi anlayışları cesaretlendiren yaklaşımlar olarak ele alıyoruz. Daha önce de AKP’nin Diyanet İşleri Başkanlığı'nın sitesinde de ‘babanın şehvetle kızını öpmesi, ya da şehvetle ona sarılmasının nikaha bir etkisi yoktur’ yanıtı ensest ve çocuk istismarını cesaretlendiren bir açıklama olarak kamuoyu vicdanı yaralanmıştı."

KJA, açıklamasının sonunda Bakan Ramazanoğlu'nu istifaya çağırdı.