KJK Cenevre Çağrısına imza attı

KJK, Cenevre Çağrı’sının Cinsel Şiddet ve Cins Ayrımcılığını yasaklayan sözleşmesini imzaladı.

Cenevre çağrısından yapılan açıklamaya göre Komalên Jinên Kurdistan (KJK) adına Koordinasyon üyesi Jiyan Lava, Cenevre Çağrısının cinsel şiddet ve cins ayrımcılığını yasaklayan sözleşmesini imzaladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Cenevre Çağrısının başkanı Elisabeth Decrey Warner, Ortadoğu gibi kadının cinsel ve cinsiyet ayrımcılığı temelli şiddete yoğun bir şekilde maruz kaldığı bir bölgede önemli silahlı aktörlerin bu tür sözleşmelere imza koymasının cesaret verici olduğunu söyledi. Warner bu adımın sivil toplum ve diğer devlet dışı silahlı güçler üzerinde de etkisi olmasını umduğunu belirtti.

Cenevre Çağrısı açıklamasında PKK’nin kendi içinde cinsel şiddet ve cins ayrımcılığı konusunda halihazırda bir iç hukuku bulunduğunu, sözleşme ile PKK saflarında bunun uygulanmasının izleneceğini belirtti.

Jiyan Lava, Cenevre Çağrısına gönderdiği video mesajda bu sözleşmeyi kadına karşı şiddete, cins temelli şiddeti reddettikleri için imzaladıklarını belirtti. KJK de eş zamanlı yayınladığı mesajda KJK’nin kadına karşı şiddeti bir suç olarak ele aldığını ifade etti.