KJK: Mahirlerin anıları Kürt özgürlük mücadelesinde filizlendi

KJK Koordinasyonu, 30 Mart Kızıldere katliamının 44. yıl dönümüne ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, ‘’Büyük direniş göstererek şehit düşen Türkiye Solunun öncü kişiliklerinden Mahir Çayan ve 10 arkadaşını saygı ile anıyor, anılarına bağlılığın bir gereği olarak Anadolu coğrafyasını özgür yarınlara kavuşturma mücadelemizin süreceğini belirtiyoruz’’ denildi.

30 Mart Kızıldere katliamının 44. Yıldönümüne ilişkin açıklama yapan KJK Koordinasyonu, Mahir Çayan ve Arkadaşlarının direnişleri ve anıları Kürt özgürlük hareketinin filizlendiği dönemden başlayarak günümüze değin saygı ile anılmış ve sahiplenilmiştir’’ denildi.

KJK açıklamasında şu mesaj verildi:

Önderliğimiz Kızıldere katliamını boykot eylemlerinde yakalanarak 7 ay Mamak cezaevinde kalmış ve Deniz Gezmişlerin, Mahir Çayanların anısına hiç kesintisiz bir devrimci mücadele yaratma kararlığına bu süreçte ulaşmıştır.  12 Mart ve 12 Eylül faşizmi sonrası kürdistan ve Türkiye’de kesintisiz devam eden devrimci direniş çizgisi Mahirlerin anısına bağlılığın bir gereği olarak devam etmiştir. Bu gün Türkiye ve Kürdistanı çevrelemek isteyen AKP faşizmine karşı Kürdistan dağları ve şehirlerinde verilen büyük direniş bu kesintisiz mücadele kararlığının bir sonucudur. Hareketimiz Kürdistani niteliği kadar halkların devrimci gücünün de temsilcisi olarak Ortadoğu’da ki otoriter, faşist güçlere karşı mücadele kararlığından hiç geri adım atmamıştır, atmayacaktır. Kürdistan halkının kendini yönetme, özgür demokratik geleceğini inşa mücadelesi sadece Kürtler açısından değil tüm ezilenler açısından kader tayin edicidir.  Kürt halkının özgürlüğü faşist güçlerin yüz yıllık dayanaklarını elinden alarak halkların özgür, eşit birlikteliğindeki engelleri temizleyecektir. 

Bu nedenle nerde faşizm ve gericilik varsa orda ortak devrimci mücadele yürütmek özgür yarınların önünü açacaktır.  Faşizme karşı ortak mücadele kapsamında Mart ayı içinde ilan edilen Halkların Birleşik Devrim Hareketi gerçek işlevine kavuştukça Anadolu ve Mezopotamya’nın özgür yarınlarının garantisi olacaktır.  Bu nedenle HBDH herkesin sahiplenmesi gereken büyük bir direniş mevzisidir. Bu toprakların evlatları nerde devrimci direniş gerekiyorsa orda direne bileceğini göstermiştir. Tarihi Kobani direnişinde  Mıştenur tepesinde  Arin Mirkan’la aynı yerde şehit düşen Paramaz Kızılbaş,  yine Kobani’de şehit düşen Sibel Bulut bu hakikatin ifadesidir.  Ve bu gün Surda, Cizre’de, Nusaybin’de, Gever’de gösterilen büyük direnişte Mahsum Korkmazların, Beritanların, Zilanların teslimiyeti kabul etmeyen devrimci ruhu yaşadığı kadar Mahir Çayanların direnişinde yaşamaktadır. Her şeyden ve herkes den önce biz kadınlar bu kesintisiz direniş ruhuna sahip çıkacağız. Bu temelde KJK olarak tekrardan Kızıldere Şehitleri şahsında tüm özgürlük direnişlerini anıyor, tüm kadınları, halkımızı nerde faşizm ve baskı varsa orda ortak mücadele etmeye çağırıyoruz.