KJK: Nora Ana binlerce Kurdistanlı devrimcinin annesidir

KJK Koordinasyonu, Plaza De Mayo annelerinin kurucu üyelerinden Nora Cortiñas’ın vefatının üzüntü ile örğrendiklerini belirterek, “Nora Ana Kurdistan dağlarında ve zindanlarda binlerce Kurdistan devrimcisinin annesidir ve kalbimizde yaşayacaktır” dedi.

KJK Koordinasyonu, 30 Mayıs gecesi 94 yaşında hayatını kaybeden Plazo De Mayo Anneleri örgütünün kurucu üyesi Nora Cortiñas için başsağlığı mesajı yayınladı. 

KJK’nin mesajı şöyle:

“Plaza De Mayo annelerinin kurucu üyelerinden ve yılmaz savaşçısı, Kadın direniş öncüsü ve Kürt halkının büyük dostu Nora Cortiñas annemizin yaşamını yitirdiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Umudu ve yarınları öldürmek adına Arjantin’de 1976-1983 yılları arasında 30 bin devrimci ve muhalif kaybedildi. ‘Her an ayaklanma halinde olan ana yüreği’ ile başta Nora Ana olmak üzere binlerce Arjantinli anne, aralıksız 40 yılı aşan mücadeleleri ile tarihe eşsiz bir mücadele mirasını bırakmıştır. Kadın tarihinde de Plaza De Mayo Anneleri olarak hem politik hem felsefik olarak kadın hakikat savaşçıları olarak yer almışlardır. Plaza De Mayo annelerinin ve Nora Ananın direnişi evrensel mücadele tarzı ve ruhunu yaratmıştır.  

Kurdistan ve Türkiye’de Cumartesi Annelerine ilham kaynağı olmuş, dünya da tüm ezilenlerin yanında yer alan, Haiti’de ve Gezi direnişi ile önemli dayanışma içinde bulunan Nora Ananın Kurdistan halkının kalbinde de ayrıca çok değerli bir yeri bulunmaktadır. Réber APO’nun özgürlüğünü talep etmek ve Kürt halkına yapılan zulümlere tavır almak için iki defa Kürdistan’ı ziyaret etmiş ve en son küresel ‘Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürdistan’a Siyasi Statü’ kampanyasının çağrıcılarından biri olmuştur. 

Biz Kurdistanlı kadınlara en son bıraktığı ‘Kürdistan’ın cesur kadınlarını kucaklıyoruz. Faşizme son!’ sözlerinin evrensel kadın mücadelesinin mirası ve hakikati olarak aklımızda ve kalbimizde sonsuza dek yaşayacağını belirtmek isteriz. En önemlisi de büyük direnişçi annelerimizin son nefeslerine kadar bize öğrettikleri, savaşarak sevgiyi sürdürme anlayışını bir emanet olarak koruyacağız. Nora Ananın anısı ve ‘büyük acılar büyük savaşların sebebidir’ bilgeliği mücadelemizde yaşayacaktır. 

Bu temelde başta Plaza De Mayo annelerine, değerli ailesine, Arjantin halkına Nora Cortiñas’ı kaybettiğimiz için üzüntülerimizi ve başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Nora Ana Kurdistan dağlarında ve zindanlarda binlerce Kurdistan devrimcisinin annesidir ve kalbimizde yaşayacaktır.”