Köln’de binlerce kadın yürüdü

Almanya’nın Köln kentinde dün binlerce kadın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle, erkek egemen sistemin şiddetine karşı yürüdü.

‘’Irkçılığa, savaşa ve erkek egemenlikli sistem ve şiddetine karşı yürüyoruz” şiarı altında Köln Domm-Roncalliplatz’da bir araya gelen kadınlar, taşıdıkları bayrak, pankart, döviz ve flamalarla alanda rengarenk görüntüler oluşturmaya başladı.

TACİZLER MANÜPÜLE EDİLEREK IRKÇILIK GELİŞTİRİLİYOR

Kürt Kadın Kurumu CENİ’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda kadın örgüt ve platformun organize ettiği eylem, şiddete maruz kalarak yaşamını yitirmiş kadınlar ve şehit kadın direnişçilere saygı duruşuyla başladı. Ardından degişik kadın örgüt  ve göçmen temsilcileri konuşmalar yaptı.

Değişik kadın kimlik  ve grupların yanısıra, Antifaşist-Antiırkçı ve Anti-kapitalist gibi değişik sol gruplarında yer aldığı yürüyüşde slogan ve gösteriler de oldukça çeşitlilik gösterdi. ”

YAŞANILIR BİR DÜNYA İÇİN ÇÖZÜM, KADIN BİLİMİ-JİNELOJİ

Yürüyüşte Kürt Kadınları adına CENİ temsilcisi bir konuşma yaptı. Konuşmasında, yaşamını kaybeden kadınları saygıyla anarak başladı. ”Beş bin yıllık erkek egemen sistem militarist, ırkçı, devletçi düşünüş tarzıyla kendini kadın sömürüsü başta olmak üzere, toplumu baskı altına alarak, doğayı tahrip ederek, sınır tanımaksızın dünyada şiddeti egemen kılarak idame ettiriyor’’ dedi.

CENİ temsilcisi, ‘’arkamızda Clara Zetkin, Roza Lüxemburglar’dan, Zilan, Beritan, Sara, Arin, Sêvê ve on binlerce  isimsiz direnişçi kadının direniş mirası vardır, başaracağız” diyerek konuşmasını bitirdi.

Yürüyüş Akşam saatlerinde Heumark’ta mitinge dönüştü. Ancak, polis bazı solcu ve anarşist Alman Genç Gruplarını alana sokmak istemedi. Kitlenin karşı duruşu ile bu gruplar da alana alındı.

...