Köln’de diktatör yargılansın kampanyası için stant

Almanya’nın Köln kentinde Viyan Kadın Meclisi, “Bir diktatörün yargılanması için 100 neden, 100 bin imza” kampanyası kapsamında stant açıldı ve imza toplandı.

Almanya’nın Köln kentinde Avrupa Kürt Kadın Hareketi'nin (TJK-E) yürüttüğü “Bir diktatörü yargılamak için 100 neden, 100 bin imza” kampanyası çerçevesinde Bahnhofvorplatz'da bilgilendirme standı açıldı.

Köln Viyan Kadın Meclisi aktivistlerinin açtığı standa çevreden geçenler yoğun ilgi gösterdi. Stantta yüzlerce imza toplandı ve kampanya hakkında bilgilendirme yapıldı.

Köln Viyan Kadın Meclisi Eşsözcülerinden Kezban Doğan kampanyaya dair yaptıkları çalışmalarla ilgili şunları söyledi: “Salgından dolayı zorluklarla karşılaşmış olsak da birçok defa information standı açtık. Aileleri ziyaret ettik. Uygun olan her ortamı kullanarak imzalar topladık. Binlerce imzaya ulaştık. Kampanya konusunda hem kendi kitlemizi hem de kamuoyunu bilgilendirdik. Çok olumlu tepkiler aldık. Çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kadın kırımının uluslararası alanda soykırım olarak kabul edilmesi için herkesi kampanyayı güçlü sahiplenmeye çağırıyorum.”