GÖRÜNTÜLÜ

Köln'de kadınlar Celaliyan ve Kobanê için eylem yaptı

Köln'de faaliyet yürüten Viyan Kadın Meclisi, Bonn Sara Kadın Meclisi ile Rojhilat Kürdistan’ından bir grup Dom Klisesi önünde “Zeynep Celaliyan'a özgürlük, Kobanê'ye sahip çıkın” eylemi yaptı.

Köln'de faaliyet yürüten Viyan Kadın Meclisi, Bonn Sara Kadın Meclisi ile Rojhilat Kürdistan’ından bir grup Dom Klisesi önünde “Zeynep Celaliyan'a özgürlük, Kobanê'ye sahip çıkın” eylemi yaptı. Kadınlar Zeynep Celaliyan'ın fotoğraflarının yanı sıra TJKE ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterlerini açarak İran rejimini ve "IŞİD'i durdurun" yazılı pankartla protesto etti.

Avrupa'nın birçok yerinde olduğu gibi bugün de alanlara çıkan Kürdistanlılar İran rejiminin Kürt siyasi tutsaklara yönelik işkence ve keyfi uygulamalarını yanı sıra Kobanê'de yaşanan DAİŞ saldırılarını lanetledi.

Eylemde yapılan konuşmalarda Zeynep Celaliyan ve diğer tutsakların içinde bulunduğu duruma dikkat çekilerek, “2008'den beri Zeynep Celaliyan Kirmanşah Cezaevi’nde ağır koşular altında tutuluyor. Bilindiği gibi daha önce idam cezasına çaptırılmıştı. Yapılan itirazın ardından idam cezası müebbet hapis cezasına dönüşmüştü. Celaliyan'ın içinde bulunduğu ağır koşular ve sistematik işkence yüzünden sağlık durumu bozulmuş ve şu anda hasta olduğu halde yeteri düzeydi tedavisi yapılmamakta. Bu ağır koşular altında sağlık sorunları ağırlaşmakta, eğer bir an önce özgürlüğüne kavuşmasa yarın çok geç olabilir. İran'da kadının özgürlüğünü savunanlar, kadının İran siyasetinde yerini almasını isteyen ve bütün uluslararası kamuoyuna bir an önce harekete geçin" çağrısı yapıldı.

KOBANÊ’YE SALDIRI KINANDI

Kobanê'ye yönelik DAİŞ saldırılarını da lanetleyen kadınlar, Türkiye'yi bu olayı aydınlatma çağrısında bulundu. "Kobanê'de halkımızı bir kez daha katledenler ve onlara göz yummanlar tarih karşısından mutlaka bir gün hesabını vereceklerdir. Çocuk, kadın demeden sağ solu tarayarak katliam yapanları ve kendi toprağında, kendini ve halkını yaşatabilmek için genç yaşta bedenlerini ölüme yatıran özgürlük savaşçılarını bir gören zihniyet yenilmeye daima mahkumdur. Halkımız hiçbir şekilde korkmasın, YPG/YPJ halkımızı korumak için ne gerekiyorsa yapacaktır" denilen açıklamada herkesi Kobanê'yi sahip çıkmaya çağrıldı.

Eylem "Katil İran”, “Barbar IŞİD" ve “IŞİD'i durdurun" ile "Jin Jiyan Azadi" sloganlarıyla son buldu.