Kürdistani Kadınlar Kongresi Hazırlık Komitesi toplantısı yapıldı

Kürdistani Kadınlar Kongresi Hazırlık Komitesi, Kongreya Star desteğiyle ilk toplantısını Kobanê’de gerçekleştirdi.

Kürdistani Kadınlar Kongresi’nin önemini tartışmak üzere Kongre Hazırlık Komitesi, Kongreya Star Kobanê örgütü ortaklığıyla ile ilk toplantısını çok sayıda kadının katılımıyla Kongreya Star Kobanê bürosunda gerçekleştirdi. Toplantıda Cizre Kantonu Eşbaşkanı Hiva Erebo, Kongreya Star Yürütme Üyesi Welida Boti, Kongreya Star Kobanê yönetimi üyesi Felek Yusif ve Kobanê Yasama Meclisi Eşbaşkanı Fewziye Ebdi hazır bulundu.

Toplantı özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşu ile başladı. Ardından Felek Yusif katılımcıları selamladı.

‘ULUSAL KONGRENİN ÖNEMİ ANLATILIYOR’

Hiva Erebo toplantıda yaptığı konuşmada Kurdistani Kadınlar Kongresi için bir süredir çalışmalar yürütüldüğünü ve son olarak Süleymaniye’de tüm Kurdistani kadın temsilcilerin yer aldığı geniş bir toplantının düzenlendiğini belirtti ve konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu toplantının sonuçlarından biri de tüm Kürdistan parçalarından bir komitenin oluşturulması ve bu komitenin bulunduğu parçada Kurdistani Kadınlar Kongresi hazırlığı için çalışmalara başlamasıydı. Rojavayê Kurdistanê için de 20 kişilik bir komite oluşturuldu. Bu komite kadınlarla toplantılara ve tüm kadın kurum ve örgütlerini ziyaretlere başladı; onlara Ulusal Kongre’nin düzenlenmesinin önemini anlatıyor.”

Hiva, Kürdistani Kadınlar Kongresi’nin tüm kadınlar için önemli olduğunu ve bu yüzden de her kadının bu kongreyi desteklemesi gerektiğini söyledi.

Toplantının sonunda Kobanêli kadınlar Kürdistani Kadınlar Kongresi’ni desteklediklerini vurguladı.