Kürt kadınları, Helsingborg gösteri ve Gävle'de jineoloji semineri düzenledi

İsveç'te yaşayan Kürdistanlı kadınlar, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü etkinliklerini değişik eylem biçimleriyle kutlamayı sürdürüyorlar.

Helsingborg'de yaşayan kadınlar, gerçekleştirdikleri mitingin ardından Bakur'daki özyönetim direnişlerini desteklemek için bir toplantı,  Gävle'dekiler de, “Yaşam ve kadın bilimi” olarak tanımlanan bir Jineoloji semineri düzenlediler.

BAKUR'DAKİ ÖZYÖNETİM DİRENİŞLERİNE DESTEK

Helsingborg'de Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yapılan bir yürüyüşe katılan Kürdistanlı kadınlar, gösterinin bitiminin ardından hep birlikte Demokratik Kürt Toplum Merkezi lokaline gelerek kadınlar gününün önemini, Bakur'daki özyönetim direnişlerini tartıştılar.

Helsingborg Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Eylem Batak, 8 Mart'ın kadınlar açısından önemini ele aldıktan sonra Bakur'da özyönetim direnişleri içinde yer alan kadınların askeri örgütlenmelerinin önemine değindi.

GÄVLE'DE 'YAŞAM VE KADIN BİLİMİ' SEMİNERİ

Gävle ilinde de Kadın Komünü ve Uluslararası Kadın Derneği, İsveçli, Arap ve Kürt kadınlarının katıldıkları bir Jineoloji semineri düzenledi.

Demokratik Kürt Toplum Merkezi lokalinde düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Linda Düzgün, sinevizyon eşliğinde “Yaşam ve kadın bilimi” olarak tanımladığı jineolojinin Kürdistan Ulusal Hareketiyle birlikte gelişimini anlattı.

Feminizm ile jineoloji arasındaki farklılıklara da değinen Düzgün, tüm kadınlara 15 Mayıs 2016 günü Paris'te düzenlenecek jineoloji konferansına katılmaları çağrısı yaptı.

Düzgün, sunumun ardından kadınların jineoloji ile ilgili sorularını yanıtladı. Kadınlar, hep birlikte yemeklerini yerken Gävle Kadın Komünü Folklor Ekibinin gösterisini beğeni ile izlediler.

...