Marignane Ekin Van kadın komünü oluşturuldu

Avrupa Kürt Kadın Hareketinin ‘’Örgütsüz kadın kalmamalı’’ şiarıyla başlattığı yeniden yapılanma hamlesine yeni bir oluşum daha eklendi.

Güney Fransa’nın Marignane kentinde yaklaşık bir yıldır çalışmalarını inisiyatif biçiminde yürüten Kürt kadınları, dün yaptıkları kuruluş kongresiyle Ekin Van Kadın Komünü oluşumuna gittiler.

Bir yıldır 8 kişilik bir inisayitif olarak çalışmalarını yürüten Marignane’deki Kürt kadınları, bir yıllık sürecin kendilerine önemli tecrübeler sağladığını ancak Marignane'da yaşayan Kürt toplumunun sosyal, kültürel, siyasal ihtiyaçlarına cevap olmada dar kalındığını, bundan sonra toplumun her türlü ihtiyaçlarına cevap olabilmek için, 4 komisyon ve 22 kişiden oluşan bir Komün olarak yürüteceklerini ilan ettiler.

Kongrede, Örgütleme, dış ilişki, Kültür ve Eğitim ile sosyal komisyonlar oluşturuldu.

Kongrede, TJK-E temsilcisi süreç ve çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Ardından Komün örgütlemesinin anlamı ve önemi üzerine yürütülen tartışmalardan sonra, yeni dönemde  geliştirilmesi gereken çalışmalar üzerine durularak toplantının kuruluş kongresi olarak kabul edilmesi ve yeni yönetimin seçilmesi ile toplantı sonlandırıldı.  

...