Maxmur’da Paris Katliamı kınandı

Maxmur’da bulunan Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı sakinleri Paris Katliamının 11’inci yıl dönümünde kitlesel bir yürüyüşle katliamı kınadı.

Şehit Rustem Cudi Mülteci Kampı sakinleri, 9 Ocak 2013’te Paris’te gerçekleştirilen Paris Katliamında katledilen Şehit Sara, Şehit Rojbîn ve Şehit Ronahî’yi gerçekleştirdikleri kitlesel bir yürüyüşle andı.

Şehit Aileleri Kurumu önünde toplanan kitle, KJK, PKK, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Paris Katliamı şehitlerinin posterleriyle Birleşmiş Milletler binasına doğru yürüdü.

BM binası önünde kitle adına Mexmur Halk Meclisi Eşbaşkanı Filiz Budak bir konuşma yaptı.

Maxmur Kampındaki yürüyüşe kadınlar öncülük etti


Şehit Sara şahsında tüm Kürdistan Özgürlük Hareketi şehitlerini anan Filiz Budak, şunları söyledi: “Paris Katliamı işgalcilerin bir mesajıdır. Bu katliamla kadınlar ve gençlerin bu topraklarda yaşamalarına izin vermeyeceklerini anlatmak istediler. Sara arkadaş, kadın ve gençlik hareketinin can damarıydı. Heval Sara, Dêrsim’den zindanlara dek kadın direnişinin öncüsü oldu. İşgalciler her zaman işgal ve soykırımlarla kendilerini var ettiler. Ancak işgalciler asla zafere ulaşamayacaklarını iyi bilsinler. Özgür kadın direnişi ve mücadelesini her yere taşıyacağız. Sara arkadaşın çizgisinde yürüyeceğiz.”

Şehit Sara’nın özgür bir halk ve yaşam için mücadele ettiğine değinen Filiz Budak, son olarak şunları söyledi: “Heval Sara, ‘Hep kavgaydı yaşamım’ dedi. Toplumun öz değerlerini savundu ve yaşamının son anına dek mücadelesini sürdürdü. Heval Sara’yı saygıyla anıyoruz. Zafer her zaman özgür kadın çizgisinin olacaktır.”

Konuşmanın ardından kitle sloganlarla dağıldı.