Mêrdîn’de tecavüz protestosu: Örtbas etmenize izin vermeyeceğiz!

Mêrdîn’de 16 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz edilmesini protesto eden Şahmaran Kadın Platformu, failin cezasızlık politikalarından cesaret aldığını belirterek, "Şiddeti örtbas etmenize, meşrulaştırmanıza izin vermeyeceğiz" dedi.

KADINA YÖNELİK ÖZEL SAVAŞ POLİTİKALARI

Mêrdîn Şahmaran Kadın Platformu, kentte dün 16 yaşındaki bir kız çocuğunun tecavüze uğraması üzerine Karayolları Parkı’nda açıklama yaptı.

“Tecavüz suçtur, aklanamaz” pankartının açıldığı eylemde Platform adına açıklamayı Sultan Ayyıldız yaptı. Kadına yönelik her geçen gün artan şiddetin iktidarların kadın politikalarından ayrı düşünülemeyeceğine işaret eden Sultan Ayyıldız, “Talep edilmesine rağmen mobesenin olmayışı, okulda güvenlik görevlisinin bulunmayışı, mahallede yoğun bir madde kullanımının oluşu, öğrencilerin okula gidiş gelişinde bu şahıslar tarafından rahatsız edilişinden kaynaklı şikayetlerine duyarsız kalınması, kurumların güvenlik zafiyetini ortaya koymaktadır. Okulların ve her bir kurumun güvenliğinin ivedilikle sağlanması için yetkilileri önlem almaya çağırıyoruz” dedi. 

‘CEZASIZLIK CESARETLENDİRİYOR’

Faili cesaretlendirenin cezasızlık politikaları olduğuna dikkati çeken Sultan Ayyıldız, “TCK 103’üncü maddenin değiştirilerek çocuk istismarcılarına af getirmeye çalışan, kadın düşmanı zihniyeti eğitim politikaları ile yaygınlaştıran ve kız çocuklarını savunmasız bırakan politikaların sonucudur. Kadına yönelik şiddet politiktir ve tüm bu süreçlerle sistematik hale getirilmeye çalışılmaktadır. Biz kadınlar tüm bunlara karşı mücadelemizi büyüterek sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

'MEŞRULAŞTIRMANIZA İZİN VERMEYECEĞİZ'

Kurdistan’da yürütülen özel savaş politikalarına dikkati çeken Sultan Ayyıldız, Mêrdîn’ de kadına ve çocuğa yönelik şiddet, taciz, tecavüz ve kadın katliamları bu kadar artmışken Valiliğin olay hakkında yayın yasağı getirdiğini hatırlattı. Sultan Ayyıldız devamla, “Halkların bilgi edinme hakkını elinden alarak, olayın üstünü kapatırcasına yapılan bu yasağı doğru bulmuyoruz ve kabul etmiyoruz! Buradan bir kez daha belirtiyoruz; Şahmaran Kadın Platformu olarak yaşamın her alanında, her bir yurttaşın güvenliğinden sorumlu tüm kurumları hesap vermeye ve görevlerini yerine getirmeye çağırıyoruz. Şiddeti örtbas etmenize, meşrulaştırmanıza izin vermeyeceğiz. Cezasızlık politikalarına, özel savaş politikalarına, kadına yönelik şiddeti meşrulaştıran erkek yargı kararlarına karşı tüm örgütlülüğümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz. Kurmaya çalıştığınız karanlık düzeninize kadınlar dayanışmayla aydınlığı getirecek” dedi. 

Açıklama, “jin, jîyan, azadî” sloganları ile sona erdi.