GÖRÜNTÜLÜ

Mexmûrlu kadınlardan Güney Kürdistanlı seçmenlere çağrı

Mexmûr Mülteci Kampı'ndaki kadınlar, yaklaşan Kürdistan Bölgesi Parlamentosu seçimleri için Güney Kürdistan halkını sandık başına gitmeye ve oylarını dikkatli kullanmaya çağırdı.

Federal Kürdistan Bölgesi’nde seçmenler, parlamentoyu yenilemek için 20 Ekim’de sandık başına gidecek. Partiler parlamentodaki 100 sandalye için yarışıyor. 

Şehit Rüstem Cûdî Mülteci Kampı’nda (Mexmûr) yaşayan kadınlar, seçmenlerin vicdanına seslenerek, oyların Kürtlerin hakları ve topraklarını korumak için kullanılmasını istedi. 

Zelîxa Şirnexî, Güney Kürdistan'da yaşanan hak ihlallerine ve kadınlara yönelik şiddete dikkat çekerek, halkı vicdanlarının sesini dinleyerek oy vermeye çağırdı. Zelîxa Şirnexî, Kürdistan topraklarının işgal edilmesi ve özgür düşüncenin baskı altına alınmasının büyük sorunlar yarattığını belirtti.

Zelîxa Şirnexî, “Topraklarına ve haklarına sahip çıkan insanlar tutuklanıyor, işkence görüyor” dedi. 

Taybet Mijînî ise halkın gerçekleri görerek seçimlere katılmasının önemine vurgu yaptı ve oyların, Kürdistan topraklarını ve halkın haklarını koruyacak adaylara verilmesi gerektiğini söyledi. Özellikle kadınların haklarını savunan adayların desteklenmesi gerektiğini belirtti. Adaylara da seslenen Taybet Mijînî, “Seçilenlerin Güney Kürdistan halkına, şehit ailelerine, Güney Kürdistan’ın çocuklarına sahip çıkması gerekiyor” dedi. 

Kadınlar, seçimlerin Güney Kürdistan’ın geleceği için kritik bir öneme sahip olduğunu vurgularken, tüm halkı sandık başına gitmeye ve oy kullanmaya davet etti.