Amed’de kadınlardan Rojin Kabaiş için sessiz yürüyüş

Amed’de kadınlar, kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan Rojin Kabaiş’in taziyesini sessiz bir yürüyüşle ziyaret ederek, failler bulunana kadar mücadelenin süreceğini vurguladı.

27 Eylül’de kaybolan ve 18 gün sonra cenazesi bulunan Wan Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojbin Kabaiş için Amed’de taziye kuruldu. 

Kadınlar, Rêzan (Bağlar) ilçesindeki Abdurrahman Enç Taziyeevi’nde kurulan taziye öncesi Göletli Park’ta bir araya gelerek yürüyüşe geçti. 

Yürüyüşe kadın örgütleri, belediye eşbaşkanları, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, siyasetçi Gultan Kışanak’ın da aralarında olduğu çok sayıda kişi katıldı. 

"Kadın cinayetleri politiktir ve ideolojiktir" pankartı açıldığı sessiz bir yürüyüş sırasında, kadınlar yakalarına Rojin Kabaiş’in fotoğrafını taktı. 

Yürüyüşün ardından  taziye evi önünde konuşan Rosa Kadın Derneği üyesi Berfin Polat, “Bugün Rojin şahsında katledilen, kaybettirilen, şüpheli şekilde bulunan kadınlar için buradayız” dedi.

Berfin Polat,  “Elde ettiğimiz tüm haklarımız ‘reform’, ‘yenilik’ gibi algılarla elimizden alınıyor. Cezasızlık politikalarının, yargılamaların bu karanlık tabloya nasıl davetiye çıkardığını biliyoruz. Buna karşı mücadele dışında başka çaremiz yok. Sokaklarda sesimizi, itirazlarımızı yürütmeye devam edeceğiz. Mücadeleyi sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz” diye ekledi. 

Wan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Neslihan Şedal, “Narin’in de Rojin’in de katillerini bulacağız. Politik bir şekilde yaşamımız hakkında karar veriyorlar, buna itiraz ettiğimizde katlediyor, tecrit ediyor, cezaevlerine konuyorlar. Bugün binlerce kadın Rojin’in ailesinin yanında. Burada söz veriyoruz. Bu olay çözülene kadar bu mücadelemiz sürecek.” ifadelerini kullandı.