Şehit El Salih son yolculuğuna uğurlandı

Şedadê halkı, İç Güvenlik Güçleri üyesi şehit Yasir Mehmûd El Salih'i son yolculuğuna uğurladı.

CENAZE TÖRENİ

İç Güvenlik Güçleri üyesi şehit Yasir Mehmûd El Salih, Şedadê Şehitliği’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törene Cizîr kantonuna bağlı Şedadê kenti halkı, güvenlik ve askeri güçler, sivil toplum örgütleri ve toplumun kanaat önderleri katıldı.

Törende konuşan Şedadê  Şehit Aileleri Meclisi üyesi Mihemed El Xelîl, şehidin ailesine başsağlığı dileyerek, "Şehitler yolumuzu aydınlatan meşaleler, yolumuzu bulmamızı sağlayan minarelerdir. Onlar ülkenin kalkanı ve savunucusudur. Şehit aileleri olarak şehitlerimizin takipçisi olacağımıza bir kez daha söz veriyoruz” dedi.

Şedadê Kent Meclisi Üyesi Hesen El Mixlif de "Şehitlerin fedakarlıklarını asla unutmayacağız. Onlar her zaman kalbimizde yaşayacaklardır. Şehitlerimizin fedakarlıklarının bilinciyle aydınlık bir gelecek inşa edeceğiz" şeklinde konuştu.

Törenin sonunda Yasir Mehmûd El Salih’ın şehadet belgesi okunarak aileye teslim edildi. Daha sonra şehidin vasiyeti gereği cenaze şehitlere vefa sloganları eşliğinde Hena Şerqiye köyü şehitliğinde toprağa verildi.