Türk devleti bu kez nar hırsızlığına başladı

İşgalci Türk devleti Efrîn’de bu kez nar hırsızlığı yaparken, bazı köylerde de zeytin hırsızlığını sürdürdü.

Efrîn-Suriye İnsan Hakları Örgütü’ne göre, işgalci Türk devletine bağlı paramiliter suç aygıtı "Askeri Polis", Efrîn'in güneyindeki Tirinde yolu üzerinde Mihemed Welid İsa (45) isimli bir kişiyi kaçırdı. Sözkonusu kişi bir hafta önce Lübnan’dan dönmüştü. 

İnsan Hakları Örgütü, 14 Ekim'de Türk devletine bağlı çetelerin, Şera kentinin Qaretebe ve Qirtqilaq köyleri yakınlarında tarlaları bulunan Mihemed Musa, Ehmed Casim, Nuri Musa, Imad Henan, Mihemed Henan ve Ehmed Henan isimli sakinlerin zeytinlerini çaldığını bildirdi.

Ayrıca İndara köyü yakınındaki tarladan 14 nar ağacındaki narların çalındığı belirtildi. Bu arsanın köy sakini Hisên Hemo’ya ait olduğu ifade edildi. 

Şam'ın Doma beldesinden gelen bir çete mensubu ise, Efrîn'in Stêr köyünde yaşayan Mihemed Hesen isimli bir sakinin evini bin 600 dolara başka bir çete mensubuna sattı. Mülkün, satılmadan iki bölüme ayrıldığı belirtildi. 

İnsan Hakları Örgütü, Efrîn kentindeki Kawa Kavşağı’nda 15 Ekim günü Recolu Xalid Mihemed isimli bir sakinin dükkânına el konulması nedeniyle çatışma çıktığını bildirdi.