GÖRÜNTÜLÜ

Apê Nemir’ın cenazesi toprağa verildi

Kobanê direnişinin sembollerinden YPG savaşçısı Apê Nemir’ın cenazesi toprağa verildi.

APÊ NEMIR

YPG tarafından yapılan açıklamada Kobanê direnişinin sembollerinden Apê Nemir’ın şehit olduğu ilan edilmişti. Apê Nemir, Dîcle Şehitliği’nde düzenlenen büyük bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Törende konuşan Fırat Kantonu Savaş Gazileri Federasyonu Üyesi İsmail Ali, "Apê Nemir, büyük bir özveriyle Kobanê’nin tüm sokaklarında ve cephelerinde yer aldı. Büyük bir fedakarlıkla bu topraklar için savaştı ve sonuna kadar da savaşmaya devam etti. Biz de savaş gazileri olarak şehitlerimizin mirasını yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.

'DİRENİŞ VARSA KİMSE BİZE KARŞI DURAMAZ'

Fırat Kantonu Kadın Meclisi Üyesi Leyla Ahmed ise "Bu mücadele bizim için çok değerlidir ve asla pes etmeyeceğiz. Herkes bilmelidir ki, direniş varsa kimse bize karşı duramaz. Önder Apo’nun seferberlik ilan ettiği zaman da Apê Nemir direnişin başında yer aldı" diye konuştu.

Fırat Kantonu Askeri Meclisi Başkanı İsmail İsmail de şunları belirtti: “Apê Nemir, yurtseverliğiyle Kobanê ve halkı için mücadele etti. Direnişteki yerini aldı ve işgalcilere karşı durdu. O, Kobanê direnişinin bir sembolü oldu.”

Apê Nemir’in eşi Şemsê Mihemed ise şöyle konuştu: “Bu mücadele bizim için bir onurdur ve özgürlük için çocuklarımızla birlikte fedakârlık yapmaya hazırız. Kendi hayatımın bir parçasını feda ettiğimi bilerek, bu mücadeleyi asla bırakmayacağım. Apê Nemir her zaman şehitlerimizin ve liderimizin yanında yer almayı öğütlerdi. Doğru yolda ilerliyoruz."

Konuşmaların ardından şehit için dualar okundu ve cenaze aileye teslim edildi.