Moskova’ya göre Batılılar Gürcistan seçimlerine müdahale ediyor

Rusya Devlet Başkanlığı Sözcüsü Dmitri Peskov, Batı ile Rusya nüfuzu arasında kalan küçük Kafkasya ülkesi Gürcistan’daki parlamento seçimleri öncesi Batılıları seçimlere müdahale etmekle suçladı.

Gürcistan'ın geleceği için hayati önem taşıyan parlamento seçimlerine on gün kala Rusya Devlet Başkanlığı Sözcüsü Dmitri Peskov, bu konuya dikkat çeken bir açıklamada bulundu. 

Peskov günlük brifinginde “Batılı ülkelerin yerel makamlar üzerinde baskı kurmaya ve seçimler üzerinde doğrudan ve gizlenmemiş bir etkiye sahip olmaya yönelik gizli girişimlerine tanık oluyoruz” dedi. 

26 Ekim'de yapılması planlanan seçimler, anketler muhafazakar iktidar partisi Gürcü Rüyası ile Avrupa yanlısı muhalefet oluşumları arasında geçecek.

Zengin Bidzina Ivanishvili tarafından kurulan Gürcü Rüyası, muhalifleri tarafından Rusya yanlısı otoriter bir çizgiye kaymakla suçluyor. Avrupa yanlısı muhaliflere göre, Gürcü Rüyası, ülkeyi Avrupa Birliği'nden ve katılmayı hedeflediği NATO'dan uzaklaştırmaya çalışıyor. 

Başka bazı siyasi yöneticiler, Batı'yı son derece sert eleştirerek, “geleneksel değerlerin” altını oymakla suçluyor. 

Batı ise Gürcistan’ın  Kafkasya'da tarihi bir oyuncu olan Rusya ile yakınlaşmasından korkuyor. 

Gürcistan geçtiğimiz aylarda, Batı'da şiddetle eleştirilen ve Rusya'nın muhalefeti bastırmak için kullandığı “yabancı nüfuz” yasasına karşı düzenlenen kitlesel gösterilerle sarsılmıştı.