Nijerya'da tanker patladı: 100'e yakın ölü

Nijerya'nın kuzeyinde bir tankerin patlaması sonucu en az 94 kişinin öldüğü ve yaklaşık 50 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Polis sözcüsü Lawan Shiisu Adam, Fransız haber ajansı AFP'ye yaptığı açıklamada, “Şu ana kadar 94 kişinin öldüğünü ve yaklaşık 50 kişinin de yaralandığını teyit ettik” dedi.

Sözcüye göre tanker Majia'da bir kamyonla çarpışmaktan kaçınmak için yoldan çıktı.

Kazanın ardından bölge sakinlerinin yola ve kenarlara dökülen yakıtı toplamak için aracın etrafına akın ettiği belirtildi. Onları caydırmaya çalışan polisin kalabalık tarafından geri püskürtüldüğü ifade edildi. 

Nijerya Tabipler Birliği, doktorlara hasta akınıyla başa çıkabilmeleri için sağlık tesislerine koşmaları çağrısında bulundu.

Geçtiğimiz Eylül ayında bir tankerin yolcu ve hayvan taşıyan bir kamyonla çarpışması sonucu meydana gelen patlamada, yetkililere göre Nijerya'nın Nijer eyaletinde en az 59 kişi hayatını kaybetti.

Özellikle tanker kamyonlarının karıştığı kazalar Afrika'nın en kalabalık ülkesi olan Nijerya’da sıkça görülüyor. Federal Yol Güvenliği Komisyonu (FRSC) 2020 yılında 535 kişinin ölümüyle sonuçlanan 1.531 kaza kayda geçirdi.

Can ve mal kaybının yanı sıra, bu tür kazalar benzin sızıntıları yoluyla çevreye de zarar veriyor.

Ülkenin güneyindeki petrol altyapılarının yakınında, özellikle de yasa dışı hortumlamanın bir sonucu olarak, ölümcül patlamalar da düzenli olarak meydana geliyor.