İran’ın bölge turu devam ediyor: Sırada Ürdün, Mısır ve Türkiye var

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İsrail’in Gazze’deki savaşı ekenli bölge turuna devam ediyor. İranlı bakanın Ürdün, Mısır ve Türkiye’yi ziyaret edeceği açıklandı.

İran Dışişleri Bakanlığı, Bakan Abbas Arakçi’nin Ürdün, Mısır ve Türkiye’ye ziyarette bulunacağını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü X’te yaptığı açıklamada Arakçi’nin “soykırım, zulüm ve saldırganlığa son vermek için bölge ülkelerine yönelik diplomatik yaklaşımın” bir parçası olarak Ürdün, Mısır ve Türkiye'yi ziyaret edeceğini belirtti. 

Arakçi son günlerde kendisini Irak, Lübnan, Umman, Suriye ve Suudi Arabistan'a ziyaretler gerçekleştirdi. 

İran Dışişleri Bakanı bu hafta başında Maskat'a yaptığı bir ziyaret sırasında İran devlet televizyonuna verdiği demeçte İran ile ABD arasında Umman üzerinden yapılan dolaylı temasların bölgedeki durum nedeniyle kesintiye uğradığını söyledi.

İran'ın diplomasi şefi Abbas Arakçi, salı günü BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yaptığı görüşmede, bölgesel gerilimin yüksek olduğu bir ortamda, İran'ın İsrail'in herhangi bir saldırısına “kararlılıkla karşılık vereceği” uyarısında bulundu.

Görüşmeye ilişkin çarşamba günü İran Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “İran bölgede barış ve güvenliği korumak için önemli çabalar sarf etmektedir, ancak İsrail'in herhangi bir macerasına kararlı bir şekilde karşılık vermeye ve onu pişman etmeye tamamen hazırdır” denildi. 

Arakçi’nin bu çarşamba günü öne Ürdün’e, ardından Mısır ve Türkiye’ye ziyarette bulunması bekleniyor.