GÖRÜNTÜLÜ

Şehit Zelal Efrîn Şengal’de anıldı

İşgalci Türk devletinin hava saldırısında katlettiği TEV-DEM Üyesi Zelal Efrîn, emek verdiği Şengal’de anıldı.

İşgalci Türk devletinin, Şehba’da yaşayan Efrînli mültecilere yönelik 9 Eylül’de gerçekleştirdiği hava saldırısında şehit düşen TEV-DEM Üyesi Zelal Efrîn, Êzidî Özgür Kadın Hareketi (TAJÊ) öncülüğünde Şehit Dilgeş ve Şehit Berxwedan Mezarlığı’nda düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Zelal Efrîn, 3 Ağustos 2014 soykırımı sonrası Şengal’e giderek Êzidî toplumunun örgütlenmesinde yer alan öncü kadınlardan biriydi.

Êzidî toplumunun kurum ve kuruluşlarından temsilcilerin katılımıyla, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına yapılan saygı duruşuyla başlayan anmada, şehitler için mumlar yakıldı ve dualar edildi.

Törende, Şehit Aileleri Kurumu adına konuşan Pakize Celal, Şehit Zelal’in yüzlerce devrimci kadın gibi Şengal’e hayatını adadığını ve Êzidî toplumunun örgütlenmesinde büyük bir emek verdiğini belirtti. Pakize Celal, “Şengal’de çalışmaları yürütürken, tüm Şengal halkı gibi o da halkımızın tüm sorunlarını kendi sorunu olarak gördü ve omuzlarına büyük bir yük aldı. Onun bu emsalsiz emeği nedeniyle, biz onu Şengal’in şehidi olarak görüyoruz. Toplumumuz için emek verip şehit olan herkes onurumuzdur” diye konuştu.

TAJÊ Üyesi Şemê Remo ise, “Şehit Zelal yıllarca Şengal’de büyük bir özveriyle çalıştı. Efrîn’e yönelik saldırı sırasında da Şengal’den ayrılmadı ve toplumumuzun örgütlenmesini temel görev olarak kabul etti” dedi ve şehitlerin hayallerini gerçekleştireceklerini kaydetti.

“Halkı için emek veren ve şehit olan herkes, halkımızın tarihinde onurlu bir yere sahiptir” diyen Şemê Remo, “Önder Apo’nun fikirleriyle eğitilen insanlar, bu fikirlerin zaferini sağlayacaktır. Başka bir yol yok” vurgusunda bulundu.

Şengal Halk Meclisi Eşbaşkanı Emşê Korkorkî de, “Şehit Zelal Şengal’de şehit olmadı ama o Êzîdxan’ın şehididir. Çünkü şehitlerimizin sayesinde topraklarımızda yaşayabiliyoruz ve bir arada olabiliyoruz. Şehit Zelal’e söz veriyoruz, onun izinde yürüyecek ve bu mücadeleyi asla bırakmayacağız” dedi.

Konuşmaların ardından Şehit Zelal’in yaşamı ve mücadelesi üzerine bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Anma töreni sloganlarla son buldu.