GÖRÜNTÜLÜ

Enternasyonalist kadınlar Abdullah Öcalan için yürüdü

İtalyan genç kadınlar, “Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi kapsamında Torino’da yürüyüş gerçekleştirdi.

İtalya’nın Torino kentinde enternasyonalist genç kadınlar, “Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi kapsamında yürüyüş düzenleyerek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın direnişini selamladı.

Yürüyüşe Rete Jin, Fridays4Future, Verso il Kurdistan, StudentiIndipendenti gibi çeşitli örgütler  katılarak destek verdi.

Abdullah Öcalan’ın demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigmasına ve anti militarizme dikkat çeken pankartlar açılan yürüyüşte, Sakine Sansız, Şehit Andrea Wolf, Komutan Ramona, Shadia Abu Ghazaleh ve Teresa Noce gibi birçok devrimci kadınların Kitlenin yoğun olduğu Piazza Castello meydanında ise ‘Libertà per Öcalan’ (Öcalan’a Özgürlük) yazıldı.

Yapılan açıklamalarda Halklar Önderi Abdullah Öcalan’ın kadın özgürlüğünü savunan tek önder olduğu, dolayısıyla özgürlüğünün tüm kadınların özgürlüğü anlamına geldiği vurgulanırken, “Ortadoğu’da krizlerin tek çözüm kaynağı Önder Apo’nun fikir ve düşünceleridir” denildi.   

13 Ekim’de Amed mitinginde direnen Kürt halkının selamlandığı eylem, Piazza Castello’da çekilen halayla sona erdi.