HBDH milisleri bir TIR’ı imha etti

HBDH Şoreş Semsûr Milisleri, “Ankara Gar Katliamı şehitlerini anmak” için İstanbul’dan Kocaeli’ye gideceği tespit edilen bir TIR’ı ateş verdiklerini bildirdi.

Yazılı açıklama yapan HBDH Şoreş Semsûr Milisleri, “9 Ekim günü, İstanbul-Arnavutköy’den Kocaeli’ne gideceği tespit edilen bir TIR, Ankara Gar Katliamı şehitleri anısına Kocaeli’de Şoreş Semsûr Milislerimiz tarafından gerçekleştirilen eylem de ateşe verilerek imha edilmiştir.” dedi.

Açıklamada şunlar ifade edildi: “AKP-MHP faşist iktidarının 9 yıl önce devrimci güçleri tasfiye etmek için başlattığı saldırılar bugün artarak devam ediyor olsa bile, dağlarda ve kentlerde direnişin bayrağı dalgalanmaya devam ediyor. Esasen birleşik mücadelemizi hedefleyen 10 Ekim Ankara Gar katliamı, faşist rejimin insanları korku ile teslim almak istediği bizzat faillerin soykırımcı Türk devleti tarafından korunduğu bir katliamdı. Bu gerçeği unutmadan bugün olduğu gibi yarın da milis eylemlerimizle AKP-MHP faşist rejiminden hesap soracak, faşist iktidarı yerle bir edinceye kadar eylemlerimize devam edeceğiz!

Kanla beslenen AKP-MHP faşist iktidarı, gerçekleştirdiği Amed katliamı, Gezi katliamı, Suruç katliamı ve 10 Ekim 2015 Ankara Gar katliamı ile birlikte özgürlük gerillasına karşı saldırıları, devrimcilere karşı tutuklama ve işkence politikalarına rağmen amacına ulaşamayacak, bunun aksine Birleşik Devrim Mücadelemiz dalga dalga yayılarak büyüyecektir.

Yapılan katliamların hesabını sormak ve katledilen canlarımızın amaçlarını gerçekleştirmek için, zulme karşı direnişi büyütecek ve faşizmi topraklarımızdan söküp atıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz!

Yaptığımız eylemle Ankara Gar katliamında ölümsüzleşenleri anıyor, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması için yapılan 'Özgürlük Mitingi'ni selamlıyoruz.”