GÖRÜNTÜLÜ

Özgürlük Nöbeti’ni CÎK devraldı

Avrupa yaşayan Kürt halkı ve dostlarının yıllardır yürüttüğü Özgürlük Nöbeti’ni yeni haftasında Civaka Îslamiya Kurdistan (CÎK) devraldı.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin 25 Haziran 2013 tarihinde Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı Özgürlük Nöbeti 13. yılında kararlılıkla devam ediyor. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla devam eden eylemi 643.haftasında, CÎK (Kürdistan İslami Topluluğu) Avrupa Sözcüsü Melê Salih ile CÎK üyeleri Sezai Keskin, Emin Çiftçi ve Malzum Uğurlu devraldı. 

Mele Salih, “Önder Apo onurlu barışın teminatı ve Kürt sorunun çözüm iradesidir” diyerek Avrupa kurumlarının bir an önce İmralı’ya gitmesi çağrısında bulundu. 

Avrupa kurumlarının görevlerini yerine getirmesi çağrısında da bulunan Melê Salih, “Bizim davamız barış davasıdır. Önderimiz de barış için Kürdistan’dan, Ortadoğu’dan çıkarak Avrupa’ya geldi. Biz de barış için bugün buradayız. Sorunlar barış yoluyla çözülür. Tecrit ise insanlığa karşı suçtur” dedi. 

İnkar, talan ve imha ile sorunların çözülmeyeceğinin altını çizen Mele Salih, “Çözüm barıştadır. Bunun yolu da diyalogdur. Diyalog muhatabı ile yapılır” diye noktaladı.