GÖRÜNTÜLÜ

İşte KDP’nin Türk devleti için yerleştirdiği fotokapanlar!

RojNews, KDP’nin gerilla güçlerine karşı işgalci Türk devleti ile suç ortaklığını gösteren yeni görüntüler yayınladı. Görüntülerde Barzan bölgesindeki Bilê köyüne fotokapan yerleştirildiği görülüyor.

KDP GERÇEĞİ

KDP’nin Türk devletinin işgal saldırılarına verdiği destek ve suç ortaklığına ilişkin yeni belgeler ortaya çıktı. 

RojNews’in ulaştığı yeni görüntülere göre, KDP’nin Barzan bölgesindeki Bilê nahiyesinin asayiş sorumlusu, bölge halkını ve gerillayı casuslamak için fotokapan yerleştiriyor. 

Görüntülerde aynı zamanda otomobil aksesuarları satan Asayiş elemanı Ferhat Muhammed’in, gerilla alanına yerleştirilmek üzere bir fotokapanı 26 Ağustos 2024 günü hazırlayıp KDP asayiş sorumlusuna teslim ettiği görülüyor. 

Bilê asayiş sorumlusu, bu fotokapanı 1 Eylül 2024 günü kendisine ait asayiş odasında çalıştırıp test ederken, asayi odasında gün boyunca yaşananlar fotokapan tarafından kayda alınıyor. 

Habere göre 5 Eylül 2024 günü KDP Bilê asayiş sorumlusu ve yanındaki iki kişi bu fotokapanı alarak gerillanın geçiş yapacağını düşündükleri bir patika üzerine yerleştiriyorlar. Halkı ve gerillayı casuslamak için kurulan fotokapanın, işlenen bu suçu da adım adım kayda aldığı anlaşılıyor.