GÖRÜNTÜLÜ

‘Komplonun hedefi özgür kadın çizgisiydi’

YJA Star gerillası Arjîn Celalî, Abdullah Öcalan’a yönelik 9 Ekim Komplosu’nun hedefleri arasında özgür kadın çizgisinin olduğunu belirterek, “Egemen güçler, kadınların kendilerini tanımamalarını ve sonsuza kadar köle kalmalarını istiyordu dedi.

ARJÎN CELALÎ

YJA Star gerillalarından Rojhilatlı Arjîn Celalî, 9 Ekim Komplosu’na ilişkin konuştu. Komplonun Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında kadınlara yapıldığını belirten gerilla Arjîn Celalî, “Eğer bir yerde kadınlar köle ise, toplum da köle olur. Gerilla saflarına katıldığımda bu gerçeğin farkında değildim. Erkek egemen sistem, kadınların her zaman ikinci planda olduğu algısını yaratmıştı ve bende de böyle bir algı oluşmuştu. Ancak partiye katıldıktan sonra, Önderliği hedef almanın aslında özgür bir kadını hedef almak olduğunu daha da iyi anladım.


Devlet bir iktidardır ve kadına baskı yapar. Bunun en belirgin örnekleri İran ve Ortadoğu'dur. Kadınların zorla başları kapatılıyor, ama aslında kapatılan kadınların fikirleridir. Jîna Emînî gibi kadınlar bu gerçeği görüp isyan etti ve iktidarı kabul etmediler. Çünkü devlet büyük iktidarsa, aile de küçük devlettir. Kadınlar aile üzerinden eziliyor ve köleleştiriliyor. Kadından korkuyorlar; kadın hem devleti hem de aileyi korkutuyor. Komplo da bu amaçla yapılıyor; kadınlar kendilerini tanımasın ve sonsuza kadar köle olsunlar. Bizler, Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğü için gerekirse canımızı feda ederiz. Önderlikle birlikte mutlaka özgür bir yaşam kuracağız" diye vurguladı.