GÜNDEM 13 EKİM 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- Amed’de gerçekleştirilecek olan Özgürlük Yürüyüşü ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- 9 Ekim komplosunu protesto etkinlikleri takip edilecek.

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- PKK Yürütme Komitesi üyesi Murat Karayılan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürütülen hamleye herkesin katılması gerektiğini ifade ederek “Önder Apo bir kişi değil, bir kimliktir. Önder Apo’nun özgürlüğü toplumun özgürlüğüdür" dedi.

- Keskin Bayındır, AKP-MHP'nin inkâr ve imha politikalarının Kürt halkı üzerinde yeniden şekillendiğini belirterek, “Sayın Abdullah Öcalan’ın esaretiyle güncellenen Kürt düşmanlığı, ‘Çöktürme Planı’ ve sürecinin inkârıyla pekişmiştir” dedi.

- AKP iktidarı, özellikle kayyumlar aracılığıyla Kürt kültürünü, Kürtçeyi ve Kürtlerin hafızasını hedef alan uygulamalar gerçekleştirdi. Kayyumlar döneminde yüzlerce kültür kurumu kapatıldı ya da işlevsiz hale getirildi.

- YJA Star gerillası Arjîn Celalî, Abdullah Öcalan’a yönelik 9 Ekim Komplosu’nun hedefleri arasında özgür kadın çizgisinin olduğunu belirterek, “Egemen güçler, kadınların kendilerini tanımamalarını ve sonsuza kadar köle kalmalarını istiyordu dedi.

- KDP, Türk devlet çeteleri bu halkın en değerli militanlarını, evlatlarını katletsin, toprağını işgal etsin diye her türlü istihbari, ekonomik ve askeri desteği sunmakta, ekmeğini, suyunu bile taşımaktadır.