Münih ve Frankfurt'ta 'adalet' eylemleri

Paris'te katledilen üç devrimci Kürt kadın için Münih ve Frankfurt'ta adalet eylemleri düzenlendi.

Almanya'nın Münih ve Frankfurt kentlerinde, Paris'te katledilen Kürt devrimci kadınlar Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için adalet eylemlerine devam edildi.

Münih'te SARA-Kürt Kadın Komünü, Münih Kürt Kadın Meclisi, Ciwanên Azad ve YXK tarafından organize edilen eylem, Fransız Konsolosluğunun önünde düzenlendi. 

Konsolosluğun önünde, Fransız hükümetinin katliamın gerçek faillerini kamuoyuna açıklamasını isteyen kitle, "Katliam aydınlanıncaya kadar eylemlerimiz sürecek" mesajını verdi.

FRANKFURT

Frankfurt'ta da üç devrimci kadın için Hanau, Offabach'tan da gelen kadınların katılımıyla Bokunime Warte'de bulunan Fransa Konslosluğu'nun önünde adalet eylemi düzenlendi.

"Dün Roza, bugün Sara", "Paris Katliamı'nı unutmadık, unutmayacağız" pankartlarının açıldığı eylemde, katliam karşısında sessiz kalan Fransa devleti de kınandı. Eylemciler, Fransa'nın derhal somut bir adım atmasını istedi.

Eylemde, Kürt Kadın Barış Bürosu'nun (CENİ) hazırladığı Almanca bildiri de okunurken, Amara Kadın Meclisi adına Meliha Danışır Akbaba açıklama yaptı. Akbaba, "Paris Katliamı aydınlatılmadığı sürece elimizi Fransa devletinden çekmeyeceğiz. Bütün kadınlar adalet eylemini sahiplenmelidir" dedi.

...