Nesrin Abdullah: Özyönetim özgürleştirecek

Paris'te YPJ Komutanı Abdullah'ın da katıldığı toplantıda, öz yönetim direnişi selamlandı. Abdullah, Ortadoğu’yu kaos ve savaştan ancak Rojava modelinin kurtaracağını da söyledi.

Fransa'nın başkenti Paris'in Villeneuve-Saint Georges bölgesindeki Demokratik Kürt Toplum Merkezinde, YPJ Komutanı Nesrin Abdullah’ın katılımıyla halk toplantısı düzenlendi. 

Halkın yoğun ilgi gösterdiği toplantı, özyönetim direnişinde yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. 

Abdullah, Rojava'daki gelişmelerle birlikte Kuzey Kürdistan’da gerçekleşen özyönetim direnişlerine de dikkat çekerek, Kürt halkının ancak öz yönetimini inşa ederek özgürleşeceğini belirtti.

'ZULÜM KADER DEĞİL'

Abdullah, Rojava Devrimi'nin bütün Ortadoğu için alternatif bir yaşam sunduğunu; köleliğin, baskının, zulmün halkların kaderi olamayacağını ifade ederken, Ortadoğu’yu kaos ve savaştan da ancak Rojava modelinin kurtaracağını söyledi. 
"Rojava Devrimi'nin başlangıcından sonra kantonlar ilan edildi. Rojava Devrimi Başkan Apo'nun felsefesi üzerinden kendini inşa etti. Kanton sistemi Ortadoğu’ya dayatılan her türlü tekçiliğe, her türlü baskıcı zihniyete karşılık halkların, inançların, kadınların ve özgürlük isteyen herkesin kendi kimliğiyle yaşayacağı alternatif bir model olarak ortaya çıktı" diyen Abdullah, şunları da kaydetti: "Devrimin bu karakterini bilen gerici güçler, bölge halklarının özgürlük mücadelesini Rojava şahsında boğmak istediler. Rojava öz yönetim modeli, bölge üzerinde planları olan bütün güçlerin politikalarını ve planlarını bozdu.”

'HALKLARIN GELECEĞİ DEMOKRATİK ULUS ANLAYIŞINDA'

Abdullah, 'kantonlarda bütün halkların ve toplulukların demokratik bir tarzda temsiliyetlerinin sağlandığı, Süryanilerin, Ermenilerin, Türkmenlerin, Arapların bir arada yaşayabileceğinin en güzel örneğinin Rojava’da kanıtlandığını' söyledi. Abdullah, demokratik ulus anlayışının Ortadoğu halklarının geleceği olduğuna dikkat çekti. 

Afrin Kantonu, üzerinde yoğun saldırılar olduğu halde binlerce savaş mağduruna kapılarını açtığını söyleyen Abdullah, kantonların varoluş sebebinin topluluklar olduğunu belirtti. Abdullah devamla, binlerce göçmen için yer açılmıştır. Kamplar kurulmuştur. Sığınan herkesin can güvenliği güçlerimiz tarafından sağlanmaktadır" dedi.

YPJ Komutanı Nesrin Abdullah, PYD ve Suriye Demokratik Güçlerinin bütün halklar adına mücadele ettiğini, demokratik Suriye’nin de ancak demokratik ulus anlayışıyla sağlanacağını, ödenen bedellerin özgür Kürdistan ve demokratik Suriye olarak taçlanacağını vurguladı.

Nesrin Abdullah, etkinlikten sonra Paris’in Evry alanında yüzlerce Kürdistanlı ile buluştu. Burada da Kuzey Kürdistan’daki öz yönetim direnişi selamlandı.
 

...