Nesrîn Abdullah: Uygun bir zamanda federasyon ilan edilecek

Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen Newroz resepsiyonuna katılan YPJ komutanlarından Nesrîn Abdullah, Rojava’da bütün halkların kendini ifade edebileceği federasyon hazırlıklarının bir komisyon tarafından yürütüldüğünü söyledi.

Belçika’nın başkenti Brüksel’deki Libre Üniversite’de düzenlenen bir resepsiyonla Newroz kutlandı. Resepsiyona katılan YPJ komutanlarından Nesrîn Abdullah, Rojava’da bütün halkların kendini ifade edebileceği federasyon hazırlıklarının, bir komisyon tarafından yürütüldüğünü ve uygun bir zamanda ilan edileceğini söyledi.

Belçika’nın başkenti Brüksel’de Newroz bayramı, düzenlenen bir resepsiyon ile kutlandı. Libre Üniversitesi’nde kutlanan Newroz’a KONGRA GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, KNK Yürütme Komitesi üyesi Zübeyir Aydar, PJAK Başkanı Hacı Ehmedi, YPJ komutanlarından Nesrîn Abdullah, Belçika Parlamentosu Milletvekilleri Simone Susskind ile Issabelle Durant, gazeteci Pascale Bourgaux, HDP eski milletvekili Özdal Üçer, KNK yöneticilerinden Adem Uzun, KCD-E Eşbaşkanı Dilşah Osman, HDP Avrupa Temsilcisi Faruk Doru, olmak üzere çok sayıda Kürt ve Belçikalı katıldı. KNK yöneticilerinden Adem Uzun, YPJ komutanlarından Nesrin Abdullah, Belçika Parlamentosu Milletvekili Simone Susskind, Issabelle Durant’ın konuştuğu etkinlikte gazeteci Pascale Bourgaux’nun “DAİŞ’e karşı kadınlar” isimli belgeseli de gösterildi.
 
‘REJİMİN BİZE YAPTIĞI BİZ DİĞER HALKLARA YAPMAYACAĞIZ’
 
Resepsiyonda konuşan YPJ komutanlarından Nesrîn Abdullah, Kürt halkının Newroz bayramını kutladı. Abdullah, Rojava’da devrimsel bir sürecin yaşandığına dikkat çekerek, şunları söyledi: “Burada biz iki devrimi iç içe yaşıyoruz. Biri kadın devrimi diğeri de toplumsal devrimdir. Burada iki stratejiyi esas alıyoruz: Birincisi DAİŞ ve benzeri saldırılara karşı halkımızı ve topraklarımızı korumak olurken diğeriyse toplumsal sistemimizi oturtmaktır. En önemlisi de budur. Rojava’da şu anda bütün kesimler, halklar kendi kültür, dilleriyle yaşıyorlar. Demokratik özerkliği her tarafa yaymaya çalışıyoruz. Şu anda Suriye’de federasyon sistemi tartışıyor. Bir komite kurulmuş, federasyon hazırlıklarını yapıyor. Bütün bölgede yaşayan halklar bu sistemde yerini alacak. En uygun zamanda bu komite federasyonu ilen edecek. Bu sistem içinde her kes kendi kültürü ve rengiyle yaşayacak. Rejimin bize yaptığını biz diğer halklara yapmayacağız. Birlikte demokratik ve özgür bir yaşam inşa edeceğiz.”
 
‘KÜRTLER İNSANLIK MÜCADELESİNİ VERİYOR’
 
“Orada yürütülen mücadele sadece Kürtler için değil bütün insanlık içindir” diyen Abdullah, DAİŞ’e karşı sadece Kürtlerin savaştığını belirterek, “DAİŞ militanların üzerinde çıkan belgelerde ilk önce Kobanê’nin düşürülmesi ardından Efrîn ve Akdeniz’e daha sonra İspanya’ya saldırı olacaktı. Bu belgeler bunlar üzerinde çıktı. DAİŞ Ortadoğu’da örgütlenip batıya Avrupa’ya saldırmak istiyor. Bütün insanlığın sorunudur” diye konuştu. Askeri olarak da gelecekte planlarının olduğunu söyleyen Nesrin Abdullah, savunma için daha profesyonel ve düzenli bir askeri yapılamaya gidileceğini söyledi.
 
‘AKP KATLİAM YAPIYOR’
 
KNK yöneticilerinden Adem Uzun ise Newroz’un tarihçesini anlatarak, Kürt halkının direnişine dikkat çekti. Türk devletinin 1990 yıllarda Cizre’de yaptıklarının katliamlarının daha fazlasını bugün AKP hükümetinin yaptığını belirten Uzun, Avrupa ülkelerinin sessizliğini eleştirdi. Belçika Parlamentosu Milletvekili Simone Susskind ise Kürtlerin DAİŞ karşısında yalnız bırakıldığını belirterek, “Kürtler uzun zamandır DAİŞ’e karşı savaşıyor. Kürtler kendi kültür ve kültürüyle yaşamak istiyor. Bu onların en doğal hakkıdır. Avrupalı devletler buna destek vermelidir” dedi. Belçika Parlamentosu Milletvekili Issabelle Durant da Kürt halkının bayramını kutlayarak, DAİŞ karşısındaki direnişlerine övgüler yağdırdı. Kutlama, konuşmaların ardından müzik ile devam etti.

...