‘Newroz Kürt gençlerinin mücadelesinin başarı simgesidir’

Komalên Jinen Ciwan Koordinasyonu: Berivanların, Binevşlerin Cizre’de yarattıkları büyük direniş geleneği Berjinler, Berçemler şahsında yeniden canlanmıştır. Özgürlük baharımızın toprağa düşen ilk cemreleri olmuştur.

Komalên Jinen Ciwan Koordinasyonu: Berivanların, Binevşlerin Cizre’de yarattıkları büyük direniş geleneği Berjinler, Berçemler şahsında yeniden canlanmıştır. Özgürlük baharımızın toprağa düşen ilk cemreleri olmuştur.

Yazılı bir açıklama yapan Komalên Jinen Ciwan Koordinasyonu Kürdistan özgürlük mücadelesi açısından tarihi bir önemi olan direniş bayramı Newroz’u tüm Kürt halkına, gençlere ve kadınlara kutladı. Newroz’un zalim Dehaklara karşı direngen Kürt gençlerinin mücadelesinin başarı simgesi olarak günümüze kadar bir gelenek olarak geldiğini belirten Komalên Jinen Ciwan Koordinasyonu, “Bu gelenek gençler ve kadınlar öncülüğünde sergilenen direnişin ifadesidir. Kawa’dan direniş meşalesini devralan Mazlum Doğan, Ferhat Kurtay’ın yolundan gençliğin sembolü olan Evrim Demir ve Mustafa Malçok bedenlerinde yaktıkları ateşle bu direnişi gürleştirmişlerdir. Bir kez daha Newroz ateşini bedenleriyle gürleştiren kahraman şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.

Kürdistan özgürlük mücadelemiz bugün genç kadınlar öncülüğünde adım adım zafere ilerlemektedir. Devrimci halk savaşı sürecine örgütlü mücadelesiyle katılan genç kadınlar erkek aklın temsili günümüz Dehakların somut ifadesi olan AKP hükümetine direnişiyle gereken cevabı vermektedir. Kürdistan genç kadınlarının bu direnişine karşı sindirme ve bastırma politikaları uygulayan AKP ve çetesi her türlü yolu denemektedir. Barikatlarda direnen genç kadınlar katledilmekte, bedenleri çırılçıplak soyularak yerlerde sürüklenmekte, gözaltılarda tecavüz edilmekte, yani erkek aklın uygulayacağı her türlü kirli ve soykırımcı uygulamaları sergilemektedir. Bunlara karşı genç kadınlar mahallelerde, sokaklarda, barikatlarda tüm Dehaklara inat direnmekte; Bêsêlerden, Pakizelerden, Nevallerden, Bermallerden aldığı mücadeleyi yükseltmektedir. Öz yönetim alanlarında direnen, AKP-Erdoğan çetelerine direnen bu temelde tanrıçalaşan yoldaşlarımız baharın ilk Newroz ateşini yakarak zaferimizin müjdecisi olmuşlardır” dedi.

‘NEWROZ, DİRENİŞÇİ, YİĞİT KAHRAMAN KÜRT GENÇLERİ VE KADINLARININ YILMAMA VE SİNMEME ADIDIR’

Şimdi de Cizre’de, Sur’da bir tek kadını, genci, anayı çocuğu teslim alamayacağını anlayan saray ve çetesinin yönünü Gever’e, Nusaybin’e çevirdiği belirten Komalên Jinen Ciwan Koordinasyonu şunlara dikkat çekti: “Direnişimizle darbe alan faşist AKP rejimi Kuzey Kürdistan’da yıllarca bir gelenek şeklinde kutlanan Newroz bayramımızı yasaklayarak halkı korkutmak ve sindirmek istemektedir. Öncesinden halkta korku furyası yaratarak Newroz alanlarına halkın akışını engellemek istemektedir. Fakat Newroz direnişçi, yiğit, kahraman Kürt gençleri ve kadınlarının yılmama ve sinmeme adıdır. Newroz direniştir, Newroz zulme ve baskıya karşı başkaldırıdır, Newroz zalimlere karşı halkların özgürlük baharıdır. Newroz genç kadınların özgür yaşam idealinin müjdecisidir. Nasıl ki Dehaklar Kawalar’a yenik düştüyse, bu Newroz’da da AKP ve faşist diğer güçler genç kadınlar öncülüğünde gürleştirilen özgürlük mücadelesine yenik düşecektir.

Berivanların, Binevşlerin Cizre’de yarattıkları büyük direniş geleneği Berjinler, Berçemler şahsında yeniden canlanmıştır. Özgürlük baharımızın toprağa düşen ilk cemreleri olmuştur. Şimdi bahar tarihin tüm Dehaklarına inat gelmiştir, direniş bayramımız olan Newroz’u tarihi misyonu ile kutlamak genç kadınlar olarak bulunduğumuz her alanı mücadele alanına dönüştürmek gerekmektedir. Tüm yurtsever devrimci genç kadınlar günümüzün Dehak’ı olan AKP – Erdoğan çetelerinden binlerce yılın intikamını almak için direniş alanlarına akmalı barikatlarda, sokaklarda Newroz ateşini yükseltmelidir. Yasaklar kesinlikle dinlenmemeli, her yer Newroz ateşiyle aydınlatılmalıdır. Genç kadınlar özelde metropollerde olmak üzere bulundukları her alanı Newroz’la eşdeğer olan direnişe çevirmelidir. Tüm sömürgeci kurumlar boykot edilmeli, evler, okullar, işyerleri boşaltılmalı, genç kadın tüm enerjisi, dinamizmi ve direnişçiliği Newroz alanlarına akıtılmalıdır. AKP’nin yasaklarına karşı her sokak, cadde, mahalle, köy, kasaba, ilçe Newroz alanına dönüşmelidir. Halkımızın bu bayramı gerektiği gibi kutlaması için genç kadınlar Newroz alanlarında öz savunma görevlerini üstlenerek faşist AKP çetelerini direniş sahalarından püskürtmelidir. Zalimlere karşı direniş yükseltilmeli, yasakçı zihniyetin beyninde her genç kadın iradeleşerek bu erkek aklı ortadan kaldırmalıdır. Gün zafere ilerlediğimiz günlerdir. Bu zafer Newroz direnişini yükselterek Sur, Cizir, Nusaybin, Hezex, Bağlar’a ses veren genç kadınların örgütlü mücadelesiyle sağlanacaktır.”