Özgecan Aslan'ın duruşması başladı

Özgecan Aslan'ı katleden 3 sanığın yargılandığı Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk duruşma başladı.

Mersin'in Tarsus ilçesinde Özgecan Aslan'ı katleden 3 katil zanlısının yargılandığı davanın ilk duruşması Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı. 100'ün üzerinde avukat ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi duruşma salonuna alınırken, salona sığmayan yüzlerce kişi ise bir başka salona alınarak, SEGBİS sitemi ile duruşmayı takip ediyor

Sanıklar Süphi Altındöken, Necmettin Altın Döken ve Fatih Gökçe'nin hazır bulunduğu duruşmada, katil zanlılarını savunmak için 3 avukat duruşmada bulunuyor. Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşma, hazırlanan iddianamenin banttan okunması ile sürüyor.

İçerde duruşma devam ederken, Tarsus Adliyesi önüne sabah saatlerinde gelerek bekleyişini sürdüren kadın kadınlar da "Özgecan Aslan ölümsüzdür", "Kadın yaşam özgürlük", "Özgecanımız katledildi, susmuyoruz hesap soruyoruz", "Özgecanımızı yaktınız, Yasta değil isyandayız" pankartları ile katledilen kadınların fotoğrafları ve aynı içerikte dövizler taşıyarak, "Kadın cinayetleri politiktir" ve "Erkek vuruyor devlet onu koruyor" sloganları atıyor.