PAJK: Kadın birlikteliğiyle faşizme geçit vermeyelim

PAJK Koordinasyonu, özerk Kürdistan’ı kurmanın kararlığıyla 2016 mücadele yılının topyekun direnişle karşılandığını belirtti.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü yazılı bir açıklama ile tüm direnişçi kadınlara kutlatan PAJK, kadın öncülüğündeki mücadelenin zafer getireceğini vurguladı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesi ile yazılı bir açıklama yapan Partiya Azadiya Jinên Kurdistanê-PAJK Koordinasyonu, ‘’Kadınlar, halklar ve tüm insanlık için özgür yaşamı yaratma mücadelesine öncülük yaparak Kürdistan ve Ortadoğu’da özgürlük tarihini yazan Sakine Cansız, Zeynep Kınacı, Sema Yüce, Gülnaz Karataş, Meysa Baki, Şirin Elemholi, Arin Mirkan ve ardılı olan Sêvê, Fatma ve Pakize yoldaşlar şahsında tüm devrim şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Anılarına bağlılığımız devrimimizi başarıya ulaştırmak olacaktır’’ mesajını verdi.

GÖRKEMLİ KADIN DEVRİMİ YAŞAMSALLAŞMAKTADIR

PAJK açıklamasında şu ifadeler yer alıyor:

‘’Kadın devrimini özgürlük mücadelesinin varlık gerekçesi yapan, gerici, cinsiyetçi erkek egemen sisteme en büyük darbeyi vurarak kadın özgürlük çağına kapı aralayan, erkek paradigmasına karşılık kadın paradigmasının doğuşunu gerçekleştiren Önderliğimizi 8 Mart vesilesiyle selamlıyor, en derin sevgilerimizi sunuyoruz.  

Kadın özgürlük mücadelesi, beş bin yıllık erkek egemen sistemine ve onun sonul aşaması olan kapitalist modernite sistemine en radikal başkaldırıdır.  Özgürlük başkaldırısı ülkemiz Kürdistan ve Ortadoğu’nun geleceğini belirleyecek bir aşamaya varmıştır. Her şeyden önce toplumu cinsiyetçilik, milliyetçilik, dincilik ve bilimcilikle esaret altına alan bunun için zorba iktidar gücünü kullanan kapitalist modernite paradigması çökmüş, alternatif kadın özgürlükçü-demokratik-ekolojik paradigma doğuşu gerçekleşmiştir. Görkemli kadın devrimiyle ve halkların demokrasi mücadelesiyle Önderliğimizin yeni paradigması yaşamsallaşmaktadır. Bu anlamda büyük bir ihtiyaç olan zihniyet devrimine ideolojik cevap verilmiştir. Kadına dayalı toplumsal köleliğin tüm kodları deşifre edilmiş, toplumsal bir başkaldırı süreci yaşanmaktadır.  Statükocu ulus-devletlerin, uluslararası kapitalist modernite güçlerinin militarist, faşist, soykırımcı, baskıcı rejimlerin maskesi düşmüş, tıkanma ve çözümsüzlük üçüncü dünya küresel krizi düzeyinde yaşanmaktadır. Kürdistan ve Ortadoğu çapında en alttaki sömürünün başat gündem olması sorunlarıyla birlikte çözümü kadın devrimi ve demokratikleşme olarak dayatması yepyeni bir çağa çığır açmaktadır. Bölgesel olarak gerçekleşmekte olan gelişmeler küresel çapta değişim-dönüşümü sağlama karakterine sahiptir.  Üçüncü dünya savaşında temel özgürlük gücü olan kadınların, gençler ve halkla birlikte bütünlüklü geliştirdiği toplumsal mücadele yeni dünya sistemine yol açacak düzeydedir.’’

‘PAJK MİLİTANLARI OLARAK ROLÜMÜZÜN FARKINDAYIZ’

PAJK’lı militanlar olarak, devrimci rollerinin belirleyici farkındalığını ve öncülüğünü her alanda yaygın örgütleyerek, eyleme geçerek, başarıya doğru yürüyeceklerini belirten PAJK, ‘’faşist Türk devletinin, İran’ın, gerici Arap devletlerinin ve küresel hegemonik güçlerin saldırıları hangi düzeyde olursa olsun kadınlar yeni bir özgürlük çağını yaratma kudretine ulaşmıştır’’ dedi.

‘’Hiçbir vahşi saldırı, zulüm, soykırım özgürlük mücadelemizi ve diğer halklardan tüm kadınlarla mücadele birlikteliğimizi geriletemeyecektir’’ vurgusunda bulunan PAJK Koordinasyonu açıklamasını şöyle devam etti: Kadınlar bu bilince, iradeye ve güce ulaşmıştır. Her alanda örgütlenme ve eyleme geçme düzeyi farkı olsa da kadınlar parti öncülüğüne, silahlı savunma birliklerine, konfederal örgütlenmesine, toplum da şehitlerimiz şahsında yüce kadınlara kavuşmuştur.

MÜCADELE ÇAĞRISI

Topyekun saldırılar karşısında yaşamı yaşatma, Önderliğimizin özgürlüğünü gerçekleştirerek kadın özgürlüğümüzü garantileme, özerk Kürdistan’ı kurmanın kararlığıyla 2016 mücadele yılını topyekun direnişle karşılıyoruz. Tüm kadınları savunma saflarında yerlerini almaya, kesintisiz serhildanlarla mücadeleyi yükseltmeye, Kuzey özgürlük devriminin direniş sürecini ve Rojava’yı her şeyini ortaya koyarak sahiplenmeye, en üst düzeyde ulusal, bölgesel ve uluslararası çapta kadın birlikteliğini sağlayarak demokratik ulusu inşa etmeye, faşizme geçit vermemeye çağırıyoruz.

Kazanan özgür kadınla yepyeni bir yaşamın heyecan ve moraliyle içinde olduğumuz kader tayin edici stratejik mücadele sürecinde yoldaşları, zindan direnişçilerini, emekçi ve mücadeleci tüm kadınları devrim coşkumuzla selamlıyoruz.  Bu temelde direniş ve mücadelemizi sembolize eden 8 Mart’ı kutluyoruz.  Daha özel olarak vahşi DAİŞ ve arkasında olan faşist ulus-devletlerin, hegemonik güçlerin kadınlara, Kürt halkına yönelik soykırım saldırılarına kahramanca cevap olan böylelikle sosyalizm, demokrasi, özgürlük, barış, adalet umudunu, ilhamını canlandıran ve büyüten YJA Star, YPJ, YBŞ-Şengal, YPS kadın savunma güçlerinin 8 Martını kutluyoruz.