PAJK'lı tutsaklardan 8 Mart mesajı

Kürdistan ve Türkiye zindanlarında bulunan tüm PAJK'lı tutsaklar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladılar.

PAJK’lı tutsakların mesajında, Şengal'de YJŞ, Rojava'da  YPJ ve Bakur'da YPS-JIN'in öncülüğünde geliştirilen özgürlük mücadelesinin özerk ve özgür yaşamın temeli olduğuna dikkat çekilerek, barikatlarda, zındanlarda, sokaklarda, fabrikalarda, köleliğe boyun eğmeyen özgürlük mücadelesi veren tüm kadınların direnişi selamlandı.

PAJK'lı tutsaklar yayınladıkları mesajda, şu ifadelere dikkat çekti:

"Kadın özgürlük mücadelesi toplumsal özgürlüğün inşasınının temelini oluşturmaktadır. Erkek egemenlikli zihniyetin bugün ulaştığı düzey insanlık açısından en tehlikeli boyutlardadır. Hiçbir insani ve ahlaki değerleri tanımayan bu sistem kültürel ve fiziki soykırımlarla kendini var etmeye devam etmektedir. Kadın bilinci uyandıkça ve kadınlar örgütlendikçe baskıcı, faşist, tecavazcü, talancı ve cinsiyetçi erkek egemen sistem yenilecektir. Kadınların, Kürt halkının özyönetim direnişine öncülük ettiği bir süreçte 8 Mart’ı karşılarken, kadını, halkları ve kendi hakikatinden uzaklaştırıp yabancılaştıran erkek egemen zihniyetine ve onun örgütlü sistemi olan kapitalist modernite ile hesaplaşma günüdür.

İlk ezilen sınıf ulus olan kadının başkaldırısı bugün Sêvêlerin, Fatmaların ve Pakizelerin direniş ruhuyla Ortadoğu ve Kürdistan'da direniş devrimine dönüşmüştür.

Bizleri özgürlük bilinciyle aydınlatan Başkan Apo ile en kısa zamanda özgür mekanlarda buluşacağımızı belirtiyoruz. Başta Başkan Apo olmak üzere bize 8 Mart'tan Newroz'a köprü olan ve Kadın Kurtuluş İdeolojisinin öncülerinden Sema Yüce şahsında tüm kahraman şehitlerimizin bir kez daha anıyor ve mücadelelerini mutlaka özgürlük zaferiyle taçlandıracağımızın sözünü yeniliyoruz. Bizler PAJK'lı tutsaklar olarak Sara ve Sêvê'lerin direniş ruhuyla bulunduğumuz her yerde isyanımızı büyüterek, dünyanın her yerinde özgürlük mücadelesi veren tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyoruz."