Paris'te ‘adalet’ eylemi

PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK üyesi Fidan Doğan ve Kürt Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez'in katillerinin açığa çıkarılması talebi ile her Çarşamba günü olduğu gibi bugün de ‘adalet’ eylemi düzenlendi.

PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK üyesi Fidan Doğan ve Kürt Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez'in katillerinin açığa çıkarılması talebi ile her Çarşamba günü olduğu gibi bugün de ‘adalet’ eylemi düzenlendi.

Cansız, Doğan ve Şaylemez’in 9 Ocak 2013’te Paris’te katledilmesinin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen katliamın arka planına dair halen somut bir gelişme yaşanmaması nedeniyle Kürt Kadın Haraketi çağrısıyla Kürdistanlılar ve dostları her Çarşamba olduğu gibi bu haftada adalet taleplerini yineledi. 

Kürt Kadın Hareketi Temsilcileri ve Kürdistanlılar, Kürdistan Enformasyon  Bürosu önüne gelerek çiçek bırakırken konuya dair kısa bir açıklamada yaptı. Yapılan açıklamada Kürdistan'da yapılan katliamlarla Paris katliyamının aynı zihniyetin ürünü olduğu ve Kürt halkının adalet arayışının devam edeceği vurgulandı. 

Fransa Parlamento binasının bulunduğu İnvalides Meydan'ında da Sosyalist Kadınlar Birliği üyesi kadınlarla Tamil halkının temsilcileri saat üçte bir araya gelerek üç Kürt kadın için adalet talebini yineledi.