Rojhilat kadınları bu kez atlarıyla rejimin karşısındaydı

Sinê'de düzenlenen at biniciliği yarışmalarına çok sayıda Kürt kadının katılması Kürt kadınlarının İran rejiminin kadınları hapsetme politikalarına boyun eğmediği yorumlarına neden oldu.

İran İslam rejimi ülke geneli ve Rojhilat'ta (Doğu Kürdistan) kadın karşıtı politikalarla onları yaşam alanlarından uzaklaştırmaya çalışsa da Rojhilat kadınlarının buna karşı büyük bir direnci var.

Rojhilat'ın Sinê kentinde düzenlenen at biniciliği yarışmalara çok sayıda kadın yarışmacının katılması dikkat çekti. Rojhilat'taki kültürel mirası koruma dernekleri tarafından organize edilen ve bu yıl 15'incisi düzenlenen Sinê At Biniciliği Yarışmaları yoğun ilgi gördü.

Sehend Binicilik Okulu'nun sahasında düzenlenen yarışmalar, kadınlar ve erkekler kategorisinde iki dalda yapıldı. "Yerden bayrak kaldırma" ve "engel atlama" dallarında yapılan yarışmalarda her kategoride ilk üçe giren yarışmacılar seçildi. Ancak tüm yarışmacılara ödüller verildi.

Sinê'deki yarışmalara bu yıl da çok sayıda Kürt kadınının katılması dikkat çekti. Yarışmalara katılım İran rejiminin kadın karşıtı politikalarına Kürt kadınlarının teslim olmadığı yorumlarına neden oldu.